EBRD, YDA’ya güvendi

Güncelleme Tarihi:

EBRD, YDA’ya güvendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 01:07

Uluslararası finans kuruluşu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ankara merkezli YDA Group’un 200 milyon TL’lik tahvil ihracının yüzde 20’sini alarak, ilk kez Türk lirasına yatırım yaptı. YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, tahvil ihracı sonucunda sağlanacak fonların havalimanı ve şehir hastanesi gibi altyapı projelerinin öz kaynak finansmanında kullanılacağını söyledi.

Haberin Devamı

İnşaat ve altyapı sektöründe faaliyet gösteren Ankara merkezli YDA Group, 200 milyon TL’lik 3 yıl vadeli değişmen faizli tahvil ihracını tamamladı.
Uluslararası finans kuruluşu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yetkililerin de katıldığı basın toplantısında konuşan YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, tahvil ihracı sonucunda sağlanacak fonların havalimanı ve şehir hastanesi gibi altyapı projelerinin öz kaynak finansmanında kullanılacağını söyledi.
EBRD’nin ilk kez Türk lirasına yatırım yaptığını belirterek, konuşmasını sürdüren Arslan, özetle şunları söyledi:
“EBRD’nin ilk kez bir reel sektör ihracına katılarak ihracın yüzde 20’sini tek başına alması sadece bizim için değil, ülkemize duyulan güvenin göstergesi olması açısından da büyük önem taşıyor. 150 milyon lira tutarla çıkılan ihracımıza gelen 310 milyon liralık yoğun talep neticesinde, toplam ihraç tutarını 200 milyon liraya artırdık. Elbette bu başarılı tahvil ihracımız, reel sektördeki diğer firmaları da uluslararası finans kuruluşları ile daha etkin iş birliği yapmaya teşvik edecek ve sermaye piyasalarından daha kapsamlı şekilde yararlanmaya yöneltecektir. Bu tahvil ihracı ile sadece finansman kaynaklarımızı çeşitlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda Türkiye’deki önemli altyapı projelerimiz için uzun vadede öz kaynak finansmanı sağlamış bulunmaktayız.”

Haberin Devamı

‘EKONOMİYE DUYULAN GÜVENİN GÖSTERGESİ’

EBRD Türkiye Direktörü Michael Davey ise YDA Group’u tercihleriyle ilgili, “Bizim için önemli olan çalıştığımız kurumların uluslararası standartlarda kurumsal yönetim ve şeffaflık ilkelerini benimsemesi, çevre, sosyal etki ve iş güvenliği konularında uluslararası standartlarda çalışıyor olmasıdır. YDA söz konusu kriterlere sahip. Bu nedenle YDA uzun vadeli stratejik ortak olarak çalışmak istediğimiz gruplardan birisidir. Umarız uzun vadeli çalışırız ve şirketin halka açılmasına kadara birlikte oluruz” diye konuştu.
EBRD Türkiye Direktör Yardımcısı Şule Kılıç da, “EBRD’nin ilk kez bir reel sektör ihracına katılarak ihracın yüzde 20’sini tek başına alması sadece bizim için değil, Türk ekonomisine duyulan güvenin göstergesi olması açısından da büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!