ABD’deki sinemalara terör tehdidi

Güncelleme Tarihi:

ABD’deki sinemalara terör tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 16:04

ABD’deki Sony Stüdyoları’nın bilgisayar sistemlerine siber saldırı düzenleyerek henüz gösterime girmemiş bazı Hollywood filmlerini ve stüdyo yetkililerinin özel e-postalarını internete sızdıran Guardian’s of the Peace (Barış Bekçileri) isimli örgüt, şimdi de Kuzey Kore diktatörü Kim Jong-un ile dalga geçen Röportaj (The Interview) isimli komedi filmini gösterecek sinema salonlarına tehdit mektupları gönderdi.

Haberin Devamı

Kuzey Kore yönetimi ile bağlantılı olduğuna inanılan bilgisayar korsanları filmi gösterecek tiyatro salonlarına terör saldırılarında bulunacaklarını iddia ettiği tehdit mektubunda “11 Eylül 2001’i hatırlayın” denildi.

Sony yetkilileri kendilerine yönelik saldırılara boyun eğmeyeceklerini ve Seth Rogan ve James Franco’nun başrollerini paylaştığı filmin dağıtımına planlandığı üzere Noel’de başlayacaklarını açıkladı ancak tüm sinema salonu sahiplerinin filmi göstermeme kararı almakta özgür olduklarını da belirtti.

Daha şimdiden ABD’nin 41 eyaletinde 278 sinema salonu işleten Carmike Cinemas filmi gösterime sokmayacaklarını açıkladı. Landmark Cinemas da filmin Perşembe günü yapılması planlanan New York galasını iptal ettiklerini duyurdu.

Ancak ABD İş Güvenlik Bakanlığı konu ile ilgili yayımladığı açıklamada “Filmle ilgili ortaya atılan terör tehditlerinin gerçekçi olduğuna inanmadıklarını” belirtti.

'Röportaj' isimli filmde Seth Rogan ve James Franco CIA’in Kuzeye Kore lideri Kim Jong-un’u öldürmek için yaptığı planda rol oynayan iki televizyon muhabirini canlandırıyor.

Kuzey Koreli yetkililer yaz aylarında bir açıklama yayımlamış ve liderleri ile dalga geçen bu filmin gösterime girmesini “savaş ilanı” olarak algılayacaklarını belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!