Tatilde iPhone’unu kaybetti, dönüşte 70 bin TL’lik fatura aldı

Güncelleme Tarihi:

Tatilde iPhone’unu kaybetti, dönüşte 70 bin TL’lik fatura aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 14:03

Corey Pye (21) İspanya’nın doğusundaki İbiza adasında tatil yaparken telefonunun çalınmasını operatöre bildirmedi. iPhone’daki şifrenin onun hırsızlar tarafından kullanılmasını engelleyeceğini zanneden İngiliz genç, bir haftalık tatil dönüşü 19 bin İngiliz sterlini (70 bin TL) sürpriz bir faturayla karşılaştı.

Haberin Devamı

Tatilden İngiltere’nin Basingstoke şehrindeki evine dönen Pye, Vodafone’a telefonunun çalındığını bildirdi. Pye’a ilk sürpriz fatura yaklaşık 6 bin 500 İngiliz sterlini (24 bin TL) tutarında verildi.

Bir hafta Balear Adaları’nda 3 arkadaşı ile tatil yapan İngiliz genç, telefonunun çalındığını ancak 5 gün sonra operatörüne bildirdi. Pye, telefonunun çalınmasını bildirmeye gerek olmadığını düşündüğünü anlattı. Ayrıca iPhone 4s’in şifre korumasının hırsızların telefonu kullanmasını engelleyeceğini zannettiğini söyledi.

Cep telefonu operatörünün borcu ödemekte kolaylık sağlamayacağını söylemesi üzerine Corey Pye, borç alarak faturayı ödedi. Ancak bir sonraki ay daha yüksek bir fatura ile karşılaştı. İngiliz The Daily Mirror gazetesinin haberine göre, cep telefonu operatörü, ilk faturanın bütün borcu kapsamadığını açıklayarak, 12 bin 500 İngiliz sterlini (46 bin TL) yeni bir fatura daha gönderdi.

Haberin Devamı

Ancak Vodafone bu sefer Pye’nin sadece 500 İngiliz sterlini (bin 850 TL) ödeyerek borçtan kurtulabileceğini belirtti. Şirketin sözcüsü ayrıca “telefon çalınmalarının en kısa zamanda bildirilmesi gerektiği” uyarısında da bulundu.

Corey Pye ise cep telefonu operatörünün, hattı kesmeden faturanın nasıl bu kadar artmasına izin verdiğini merak ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!