Marmarabirlik'in yeni markasını Koç Grubu pazarlayacak

Güncelleme Tarihi:

Marmarabirlikin yeni markasını Koç Grubu pazarlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 14:51

Dünyanın en büyük zeytin üreticilerinden Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), siyah zeytin ve ezmesinden oluşan 25 ürün yelpazesinin bulunduğu "MB" markasının dağıtım ve pazarlanması için Koç Grubu bünyesindeki Düzey Pazarlama AŞ ile anlaştı.

Haberin Devamı

Marmarabirlik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, birliğin öncelikle iç piyasadaki dağıtım ve satış ağını artırmak amacıyla geliştirdiği "MB" markalı ürünün dağıtımı ve pazarlama ağında yürütülen uzun süreli çalışmalar, imzalanan iş birliği protokolüyle sonuçlandı.

Birlik, yeni ürünü olan MB markasını raflarda tüketici ile buluşturma görevini, Türkiye'nin en büyük pazarlama, satış ve dağıtım şirketlerinden biri olan Koç Grubu bünyesindeki Düzey Pazarlama AŞ'ye teslim etti.

İstanbul'da bir otelde düzenlenen törende, iş birliğini içeren protokole, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Genel Müdür İbrahim Minareci ile Düzey Pazarlama AŞ Genel Müdürü Metin Yılmaz ve Genel Müdür Yardımcısı Ali Özkan imza attı.

Yürürlüğe 1 Ocak 2015'te girecek anlaşma kapsamında gelecek yıllarda MB markasıyla 6 bin ton ürünün satışı hedefleniyor.

Haberin Devamı

"Önümüzdeki yıl 40 bin ton satış hedefliyoruz"

Asa, törendeki konuşmasında, sektörün en büyük üreticisi olan Marmarabirlik'in özellikle son dönemde yaptığı başarılı çalışmalarla adını yurt dışında da duyurduğunu, 47 ülkeye ihracat yaptığını ve sağladığı katma değerle aranan ve güvenilen markalar arasında yer aldığını belirtti.

Böyle bir işbirliği protokolünün Marmarabirlik tarihinde bir ilk olduğunu vurgulayan Asa, ortaklarının yıllardır dillendirdiği ve en büyük sorunu haline gelen pazarlama konusunda son yıllarda çok olumlu sonuçlar alınmaya başlandığını, 2010 yılında 24 bin ton ürün satışı gerçekleşirken bu sene 36 bin 300 ton ile bir rekora imza attıklarını bildirdi.

Ülke genelinde kaliteli sofralık zeytin üretimi yapan Marmarabirlik dışında yine güvenilir, doğal fermente üretim yapan ikinci bir marka ihtiyacı olduğunu gördükleri için talepler doğrultusunda "MB" markasını geliştirdiklerini aktaran Asa, şunları kaydetti:

"MB markası ve hazırlığı yapılan diğer marka çalışmalarımız ile önümüzdeki yıl 40 bin ton satış hedefliyoruz. Marmarabirlik kuruluşundan bugüne Marmarabirlik markası ile distribütörlük mantığıyla ürünlerimiz pazarlanmaktaydı. Birlik tarihinde ilk defa bu işbirliği protokolüyle ikinci markamız MB'nin profesyonel bir pazarlama şirketi ile dağıtımının yapılması ve tüketici ile buluşturulması hedeflenmiştir. Ayrıca sektörün en önemli sıkıntılarından biri olan merdiven altı üretimin de önüne geçecek olan bu çalışmada hedefimiz kaliteli, güvenilir ambalajlı ürün satışını arttırmak ve teşvik etmektir. Tüketicilerimiz de bu konuda sofralarına zeytin alırken güvenilir marka, doğal fermente, pastörize edilmiş ürün almayı tercih etsinler. Marmarabirlik 60 yıldır sadece doğal üretim yapmaktadır."

Haberin Devamı

"Yurt dışında da yeni bayilik yapılanmasına gideceğiz"

Marmarabirlik'in son dönemde artan başarı grafiğini daha da yukarıya çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Asa, hedeflerinin iç piyasadaki dağıtım ve pazarlama ağından sonra MB markasıyla yurt dışında bayilik yapılanmasına gidileceğini belirtti. Asa, şu bilgileri verdi:

"MB markası ile yurt dışında da yeni bayilik yapılanmasına gideceğiz, böylelikle ihracat hedeflerimizi de arttırmayı ve ihracat yapan ikinci bir marka olmayı hedeflemekteyiz. Kısaca MB markası ile ve planladığımız diğer markalarla geleceğe yatırım yapıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz marka planlama ve tüketici profiline göre marka oluşturmak olacaktır. Gördüğünüz gibi hedeflerimiz büyük. Marmarabirlik Yönetim Kurulu olarak 2010 yılından bugüne Ar-Ge çalışmaları ve yatırımlarla birlikte mevcut satışlarımızın üzerine artı bir satış kazandırmak daha çok ürün satmak, daha çok ürün almak ve üreticilerimizin kabusu haline gelen 'kota'dan kurtulmaya doğru adım adım ilerlemekteyiz. Marmarabirlik güçlü bir kurum ve bizlerde gücü arkamızda bulunan 32 bin üretici ortağımızdan alıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!