Irak Kuveyt'e ödemesi gereken 4.6 milyar dolar tazminatın ertelenmesini istedi

Güncelleme Tarihi:

Irak Kuveyte ödemesi gereken 4.6 milyar dolar tazminatın ertelenmesini istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 14:27

Irak 1990-1991 yılları arasında Birleşmiş Milletler tarafından Kuveyt'in petrol sahalarını bombaladığı için 4.6 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Irak yetkilileri resmi olarak bu tazminatın ödenmesinin 1 yıl daha ertelenmesini istiyor. Talep kabul edilirse saldırıdan 25 yıl sonra tazminat ödenmiş olacak.

Haberin Devamı

Irak 1990-1991 yılları arasında Kuveyt’in petrol tesislerini bombalamış ardından Birinci Körfez Savaşını başlatan süreç devam etmişti. Uluslararası mahkemelerde Irak Kuveyt’in petrol tesislerini bombaladığı gerekçesiyle Irak 4.6 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum olmuştu. Irak'ın tazminatını bu yıl ödemesi gerekiyordu.

Irak Kuveyte ödemesi gereken 4.6 milyar dolar tazminatın ertelenmesini istedi

Irak'ın Kuveyt'i işgalinden bir görüntü

Buna rağmen Birleşmiş Milletler’den borcun ödenmesinin 1 yıl ertelenmesini istedi. Birleşmiş Milletler kaynaklarının verdiği bilgilere göre Iraklı yetkililer ekonomisinin düşük petrol fiyatlarından dolayı zor durumda olduğunu belirterek bu yıl tazminatı ödeyemeyeceklerini ifade etti. Kuveyt devleti ise Irak’ın tazminat ödenmesinin ertelenmesi talebinin makul olduğunu açıkladı. Irak’ın tazminat ödemesiyle ilgili karar yarın verilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!