Engelini "halterle kaldırdı"

Güncelleme Tarihi:

Engelini halterle kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 14:38

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme yetisini kaybeden Yener Er (25), hastanede tanıştığı engellinin yönlendirmesiyle başladığı halterde madalyalar kazanmayı hedefliyor

Haberin Devamı

Trafik kazasında yaralanması sonucu omuriliği zedelenen ve felç olan 25 yaşındaki Yener Er, hastanede 5 ay süren tedavisi sırasında tanıştığı bir engellinin aracılığıyla haltere ilgi duymaya başladı.

Taburcu edilmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün engellilere yönelik çalışmalarını öğrenen Er, 6 ay önce halter branşında açılan eğitimlere katıldı.
Haftanın 5 günü antrenman yapan Er, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ereğli Spor Salonu'nda çalışmalarını antrenör Yakup Kaçmaz'la sürdürdüğünü, gelecek yıl engellilere yönelik yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda madalya kazanmak istediğini söyledi.

Herkesin engelli adayı olduğunu, hayatın insanlara ne zaman ne getireceğinin bilinemeyeceğini vurgulayan Er, "Spor sayesinde hayata küsmedim. Türkiye Şampiyonası'na katılacağım. Burada madalya alarak Paralimpik Oyunları'na katılmak en büyük hedefim. Haltere ilk başladığımda kollarımı ve belimi rahat hareket ettiremiyordum. Şu anda bu sıkıntıları aştım. Engellilerin spora yönelmesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.
Er, 110 ile 120 kilogram ağırlık kaldırmayı hedeflediğini, evinde de antrenmanlarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Antrenör Yakup Kaçmaz da Yener Er'in kısa zamanda önemli aşama katettiğini, onun çalışmasının diğer engellilere de örnek olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!