Bayraklı'da denetimli serbestlik dönemi

Güncelleme Tarihi:

Bayraklıda denetimli serbestlik dönemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 01:07

BAYRAKLI Belediyesi ile İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılmaya ilişkin "denetimli serbestlik" protokolü imzalandı. Protokole göre, kamu yararına çalışma cezası verilen hükümlülere belediyede görev verilecek. Hükümlüler cezalarını çalışarak tamamlayacak.

Haberin Devamı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürü Ferhat Uçar ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Her iki kurumun imzaladığı protokole göre, belediyesinin uygun bulduğu müdürlüklerde görev vereceği hükümlüler ücretsiz olarak kamu yararına hizmet verecek.
Kamu yararına çalışma cezası verilen hükümlülerin Bayraklı Belediyesi birimlerinde çalışarak cezalarını tamamlamasını içeren protokole imza atan Başkan Karabağ, "İnfaz Savcılığımızın müracaatı ve talebi üzerine denetimli serbestlik müdürlüğümüzle bir protokol imzalıyoruz. Bu protokol kapsamında cezasını çalışarak çekecek arkadaşlarımızdan belediyemizde yer vereceğiz. Onların burada istihdam edilmesini ve cezalarının çalışarak çekmelerini sağlayacağız. O anlamda da müdürlüğümüzle bir protokol imzaladık. Belediyemizde zaten ilke olarak biz kadrolarımızda eski hükümlülerden önemli miktarda arkadaşımıza iş verdik. Bunun en büyük rehabilitasyon hizmeti olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu desteğe devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı


TOPLUMA KAZANDIRILACAK
İzmir Denetimli Serbestlik Müdürü Ferhat Uçar ise, "Denetimli serbestlik kapsamında cezasını çeken hükümlüler Bayraklı Belediyesi'nde de kamu yararına ücretsiz olarak hizmet üretecekler. Bu arkadaşlarımız park bahçelerde, belediyemizin uygun gördüğü alanlarda ücretsiz olarak hem cezalarını çekecekler hem de yapmış oldukları işi ve kuralları öğrenerek meslek sahibi olacaklar. Topluma kazanılmış olacaklar. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!