Oto tamircisinden şiir kitabı

Güncelleme Tarihi:

Oto tamircisinden şiir kitabı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 01:07

MUĞLA'nın Menteşe İlçesi'ndeki Küçük Sanayi Sitesi'nde yıllardır otomobil tamirciliği yapan 43 yaşındaki Mustafa Özsoy, gün boyu tamir ettiği araçlardan vakit buldukça yazdığı şiirleri 'Muğla'nın Kafesi' adı altında kitaplaştırdı.

Haberin Devamı


Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'nin Küçük Sanayi Sitesi'nde kendine ait işyerinde otomobil tamirciliği yapan evli ve 2 kız çocuğu babası Mustafa Özsoy, gün boyu araç tamir ederken, içindeki sanat aşkını da hçi yitirmedi. Oto tamircisi Özsoy, meraklı olduğu şiir yazma tutkusunu, kitap haline getirdi. 130 şiiri bulunan başarılı tamirci Özsoy, 88 şiirinin yer aldığı 'Muğla'nın Kafesi' isimli kitabını piyasaya sürdü.
Daha çok aşk ve doğa temalarını şiirlerinde paylaşan otomobil ustası Özsoy, kitabının adını da şiirleri içerisinde Muğla ve ilçelerine özgü yazdığı bir şiirin adını vermiş ve sayfaları kendisinin ve ailesinin fotoğraflarıyla desteklemiş. 1987 yılından bu yana şiir yazdığını ifade eden Mustafa Özsoy, "Şiirlerimi kitap haline getirmek uzun zamandan beri hayalimdi. Bugün bu hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Muğla'nın Kafesi ismini verdiğim kitabımı piyasaya ilk olarak doğum günüm olan 10 Kasım'da sundum" dedi.

Haberin Devamı

Oto tamircisinden şiir kitabı


Tamirciliğin yorucu bir iş olduğunu da kaydeden otomobil ustası Mustafa Özsoy, "Gün boyu birçok arabanın tamiriyle uğraşıyorum. Dışarıdan yağ ve pas içindeki otomobil tamircileriyiz belki ama bu sanata bağlı olmadığımız anlamına gelmemeli. Sanat benim yaşamının bir vazgeçilmezi. Yıllar önce yerel bir televizyonumuzda 'Gönül Dostları' adı altında sanat içerikli bir program da yapıyordum. Gündüzleri sanayi sitesinde mesai yaparken, akşamları da şiir yazmaya çalışıyordum. Bazen çalışırken bile şiir yazma isteğim gelebiliyor. Bu gibi durumlarda küçük notlar alarak şiirsel çalışmalarımı gerçekleştirebiliyorum. Kitabımı tüm sanatsever Muğlalılar'ın okumasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!