Enver Yücel’e BM'den 'Küresel Eğitime Katkı' ödülü

Güncelleme Tarihi:

Enver Yücel’e BMden Küresel Eğitime Katkı ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 11:19

Birleşmiş Milletler Gazeteciler Derneği (UNCA), dünya çapında eğitime sağladığı katkılar sebebiyle Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’e ‘’Küresel Eğitime Katkı’’ ödülü verdi.

Haberin Devamı

Ödülünü BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un elinden alan Enver Yücel yaptığı konuşmada bu anlamlı ödüle layık görülmekten dolayı gurur duyduğunu belirterek; "Herşey Türkiye için, Dünya için, İnsanlık için. Bu ödülü tüm öğretmenler adına alıyorum" dedi.

New York’taki ünlü Cipriani Balo salonunda düzenlenen UNCA’nın geleneksel galasında Enver Yücel’in yanı sıra ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli de kendi adına kurduğu vakıf ile özellikle Haiti’de açlık ve fakirliğe karşı verdiği mücadeleden ötürü "Küresel Vatandaş" ödülüne, ünlü İngiliz şarkıcı Sting ve eşi Trudie Style ise "Yılın Küresel Savunucusu" ödüllerine layık görüldüler.

Enver Yücel, UNCA’nın eğitim dalında verdiği ilk ödülün sahibi olurken, ödül törenine BM yetkililerinin yanı sıra, çok sayıda büyükelçi, diplomat, sanatçı ve gazeteci katıldı.

Önceki yıllarda farklı dallarda UNCA ödülleri kazanan isimler arasında Bill Clinton, Richard Branson, Angelina Jolie, Ted Turner, Nicholas Cage, Mira Sorvino, John Prendergast, Arnold Schwarzenegger, Stevie Wonder ve Michael Douglas gibi ünlü isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

Enver Yücel’e BMden Küresel Eğitime Katkı ödülü

BAKMADAN GEÇME!