AÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Gültekin: Hükümet adıyla istifam istendi

Güncelleme Tarihi:

AÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Gültekin: Hükümet adıyla istifam istendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 10:38

AKDENİZ Üniversitesi’nde (AÜ) daha önce rektör yardımcılığı görevinde bulunan, 8 ay önce gerçekleştirilen eğilim yoklaması sonucu AÜ Tıp Fakültesi’ne Dekan vekili olarak atanan Prof. Dr. Meral Gültekin’in vekâlet yazısı tartışma yaratacak bir şekilde iptal edilerek Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) gönderildi. Kararın hemen ardından ortaya çıkan iddialar ise günde bomba gibi düştü.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Gültekin’in görevden alınma sürecini başlatan olaylar serisinin başrolünde AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin yer aldığı belirtilirken, Dekan Gültekin’in vekâlet yazısı iptal edilmeden önce Rektörlük makamına çağrılarak istifaya zorlandığı, Gültekin’in bunu kabul etmemesi üzerine vekâlet yazısının rektörlük tarafından iptal edilip YÖK’e gönderildiği konuşuluyor.

ASALETİN ONAYLANMAYACAK

Süreçteki asıl bomba ise Rektör Kurtcephe ile Prof. Dr. Gültekin’in rektörlük makamında yaptığı görüşmeye yönelik. Makama çağrılan Gültekin’in, “Neden benden istifa etmemi istiyorsunuz?” sorusunu üzerine Rektör Kurtcephe’nin, “Seni ben değil, AK Parti istemiyor. Zaten YÖK asaletini onaylamayacak. Bu yüzden yollarımızı ayırmamız şart” gerekçesini sunduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

AK PARTİ’YE ŞİKÂYET

Görüşme sonunda istifa etmeyi kabul etmeyen Dekan Gültekin’in, “AK Parti seni istemiyor” iddiasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile tanınan Yerel Yönetimlerden Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ilettiği, bu görüşme üzerine olayın AK Parti Genel Merkezi’ne kadar taşındığı konuşuluyor.

İSTİFAYA ZORLANDIM

İddialara ilişkin Hürriyet muhabirine konuşan Prof. Dr. Gültekin, “Can sıkıcı olayların yaşandığı doğru. 8 aylık görevim sonunda rektörlük makamına çağrılarak istifaya zorlandım. Bunun gerekçesini sorduğumda, ‘AK Parti seni istemiyor. Zaten asaletini onaylamayacaklar’ cevabını aldım. Buna rağmen istifa etmedim” dedi.

HÜKÜMET ZARAR GÖRÜYOR

İstifa kararına direndiği için vekâlet yazısının iptal edildiğini kaydeden Prof. Dr. Gültekin, “İptal yazısı YÖK’e gitmiş. Bir öğretim üyesinin hükümetin ismi kullanılarak görevden alınması çok acı. Ancak ben AK Parti’nin beni istemediğine inanmıyorum. Bence bu süreçte iktidarın ismini kullanılmaya çalışıyorlar. Bu durum AK Parti’ye de zarar veriyor. Zaten konu ile ilgili de bir takım temaslarda bulundum. Görev sürem boyunca hiçbir zaman siyaset yapmadım. Ne AK Parti’ye, ne CHP’ye, ne de MHP’ye yakın durdum. Zaten bu yüzden hükümet tarafından istenmediğim kanaatine inanmıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İMZA TOPLAYACAKLAR

Vekâlet yazısının iptaline tepki gösteren öğretim üyelerinin Rektör Kurtcephe’den randevu talebinde bulunduğu fakat bu talebin geri çevrildiğini kaydeden Prof. Dr. Gültekin şöyle dedi: “Ben arkadaşlarımızı sakinleştirmeye çalışıyorum. Bizim amacımız bulunduğumuz kuruma hizmet etmek. Fakat süreç içinde bir imza kampanyasının başlatılacağını da öğrendim. Süreci sükûnetle takip ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!