Gençlerin işsizlik meselesi için altı ülke biraraya geldi

Güncelleme Tarihi:

Gençlerin işsizlik meselesi için altı ülke biraraya geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 10:32

Gençlerin işsizlik meselesi için altı ülkeden yedi kuruluşun ortaklığıyla bilişim teknolojilerindeki becerilerin geliştirilmesi amacıyla "0101 Kuşağı (Generation 0101)" projesi, İzmir Üniversitesi'nde başlatıldı.

Haberin Devamı

Gençlerin bilişim teknolojilerindeki becerilerini geliştirerek işgücü piyasasında daha yarışmacı olmalarını ve sayısal işlerde çalışabilmelerini sağlayarak işsizliğe çözüm bulmayı amaçlayan, Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programından 275 bin Euro destek alan projenin ilk toplantısı, Hırvatistan’da bulunan Rijeka Teknik Kültür Merkezi koordinatörlüğünde, Centro Studi Cittàdi Foligno (İtalya), Langas ateiti (Litvanya), Cyprus Community Media Centre (Kıbrıs Rum Kesimi), Telecentar (Hırvatistan) ve Latvijasinform cijas un Komunik cijastehnologijas (Latviya) temsilcilerinin katılımıyla İzmir’de yapıldı.

ÜCRETSİZ EĞİTİMDEN FAYDALANACAKLAR

İş dünyasının gereksinmelerini göz önüne alarak e-gazetecilik, web tasarımı, video, web radyosu, kolay kodlama ve mobil programlama konularında geliştirilecek yedi eğitim modülü ile gençlerin bilişim teknolojilerindeki becerilerini arttıracak proje için İzmir Üniversitesi, mobil araçlara uygulama geliştirme eğitimini hazırlayacak. Ücretsiz eğitimlerden, toplam 245 genç faydalanacak.

Projenin ilk toplantısında, AB'nin sürdürülebilir ve katılımlı gelişme için sayısal gündem stratejisinin, ortak ülkelerde ve özellikle gençlerin işsizliği üzerindeki etkileri konusunda yürütülecek araştırması için hazırlıklar yapıldı. Proje kapsamında gençler, işverenler ve karar vericilerle anket ve odak grupları ile yapılacak araştırmanın sonuçlarına dayanarak, bilişim teknolojileri alanındaki karar vericiler için ülke ve AB düzeyinde yönergeler hazırlanacak.

TÜM DÜNYADA ÖNCELİKLİ KONU
Projede ayrıca sayısal endüstrilerde iş olanakları konusunda farkındalık oluşturma ve sayısal ayrımın azaltılması için de etkinlikler yer alıyor. Proje toplantısına İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emrah Orhun koordinatörlüğünde Yrd. Doç. Atilla Toker, Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi Proje ve Destek Grubu Başkanı Handan Kılıçaslan, öğrenciler Haris Alikadic, Kutay İnceler, Esra Cambaz, Doğan Arıkan ve Sıla Deveci’den oluşan bir ekip katıldı.

Kuruluş temsilcileriyle toplantıdan sonra bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, gençlerin işsizliğinin bütün dünya için öncelikli konulardan biri olduğunu söyledi. Uluslararası bir projenin Türkiye ayağını yürütüyor olmanın önemine değinen Rektör Erciyeş, “Gençlerin işsizliği gibi dünyanın gelecekteki refahını belirleyecek bir konuya çözüm üretme aşamasında Türkiye’yi temsil ettiğimiz için mutluyuz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!