Alman kadınlardan eğitim yararına kermes

Güncelleme Tarihi:

Alman kadınlardan eğitim yararına kermes
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 09:37

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde faaliyet gösteren Türk Alman Dostluk Derneği (HÜR-TÜRK) üyesi Alman kadınlar, okullara bilgisayar, yazıcı, laboratuvar ve derslik malzemesi alabilmek amacıyla kermes düzenledi.

Haberin Devamı

Alanya’da 1996 yılında kurulan ve 105 Alman ile 5 Türk’ten oluşan HÜR-TÜRK Derneği üyeleri, ilçedeki bazı okulların eksiklerini tamamlamak amacıyla bir araya geldi.

’Christmas’ kutlamaları etkinlikleri kapsamında Alanya Balık Hali girişinde kermes düzenleyen dernek üyeleri, Alman kadınların evinde hazırladığı pasta, börek, kurabiyeyle sıcak şarap sattı.
HÜR-TÜRK Başkanı Fahri Yiğit, kermesten elde edilecek gelirle ilçede eksiği bulunan bir ilköğretim okuluna bilgisayar, yazıcı ile derslik, laboratuvar ve kütüphane malzemesi alınacağını söyledi.

’İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK’
Alanya’da geçmiş yıllarda da okullardaki eksiklikleri gidermek amacıyla kermes yaptıklarını aktaran Fahri Yiğit, "Kermeste dernek üyemiz olan Alman kadınların evinde hazırladığı yiyecekler satılıyor. Kermesimizden elde ettiğimiz gelirle ilköğretim okullarının ihtiyaçlarını gidermek istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!