Gerekirse Gülen için kırmızı bülten çıkar

Güncelleme Tarihi:

Gerekirse Gülen için kırmızı bülten çıkar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 01:14

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, 14 Aralık soruşturmasının şikâyetle başlayan yargı süreci olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yargı süreci insan hakları ihlali bakımından bir dönüm noktasıdır. Yürütülen süreç basın özgürlüğünü kısıtlayıcı bir faaliyet değildir. Suçların örtülmesi için basın özgürlüğü alanına çekilmektedir. Bu tamamıyla hukuki bir süreçtir, yapılması gereken ne ise yapılacaktır. Basın özgürlüğü kısıtlanıyorsa ona da karşı geliriz. AB’nin tepkisi hukuk devleti ile bağdaşmaz.

Haberin Devamı

Fethullah Gülen ile ilgili de soruşturma ne gerektiriyorsa yargı onu yapacaktır. Kırmızı bülten konusunda ise yargıdan talep gelirse, ayrım gözetmeden herkes için yapılan ne ise onun için de yapılır.

İLİŞKİMİZ BİZİ İLGİLENDİRİR

(Cumhurbaşkanı’nın Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesi sizi rahatsız eder mi?) Cumhurbaşkanımız ile bizim ilişkilerimiz siyasetle başlamadı siyasetle de bitmez. İdeal arkadaşlığımız var. Hiç kimse bu ilişkilere nüfuz edemez. Bu ilişkiye basın önünde de müdahil olunmasına izin vermeyiz. Bu sadece Cumhurbaşkanımız ve beni ilgilendirir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!