'Başkanım biz de maça çıkmayız!'

Güncelleme Tarihi:

Başkanım biz de maça çıkmayız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 00:29

Görevi bırakmasından sonra telefonunu kapatan Alp’in yardımcılarına ulaşan Süper Lig hakemleri, “Gerekirse biz de bu hafta maçları boykot ederiz” dedi. MHK eski başkanı da, “Sakin olun ve işinize devam edin” mesajı gönderdi.

Haberin Devamı

MERKEZ Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’in canlı yayında istifa kararını açıklamasının ardından toplantı odasında cep telefonu susmak bilmedi. Alp’in telefonu kapalı olduğu için yardımcılarını arayan Süper Lig hakemleri, “Zekeriya Alp başkanımız onurlu bir duruş sergiledi. Camiamıza sahip çıktı. Gerekirse bu hafta maçları boykot edip çıkmayız” ifadelerini kullandı.
MHK eski başkanı Alp ise, “Biz Türk futbolunun geleceği için çaba sarfettik. Pes etmem ama bu çirkin ve gereksiz söylemlerle muhatap da olamam. Siz çıkın gördüğünüzü çalmaya devam edin” mesajı verdi.

TFF: ‘KARARINA SAYGI DUYUYORUZ’

İSTİFA sonrası TFF özetle şu açıklamayı yaptı;
Sayın Zekeriya Alp’in istifası Türk futbolunda önemli bir sorunun bir kez daha göz önüne gelmesine sebep olmuştur. Maalesef Sayın Alp gibi, dürüstlüğü ve tarafsızlığıyla herkesin takdirini kazanmış değerli futbol adamları maruz kaldıkları hakaretlerin sonucunda Türk futboluna hizmet edemez hale getirilmektedir. TFF olarak Sayın Alp’in istifasını saygıyla karşılıyoruz. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” denildi.

Haberin Devamı

CANLI YAYINDA iSTiFA AÇIKLAMASI

ALP haftalık olağan basın toplantısında kararını duyurdu: “Haddini bilmeyenlerin çoğaldığını görüyorum. Atıp tutmakla bu işler olmaz. Buyurun, bırakıyorum. Sen bana nasıl ‘Şüpheli’ dersin? Önce kendine bak sen! Bu istifa bir birikim. Kıvılcım bu noktaya geldi. Kararımdan kimsenin haberi yoktu. Yıldırım Demirören’in de haberi yok. Kolay kolay pes etmem ama bu durumda ne yapılması gerekiyorsa onun yapılması lazımdı.”

‘Bu kadar eleştiriyi hak etmedik’

YAKIN çevresine konuşan Alp’in, “İbrahim Kızıl’ın sözleri yenilir yutulur gibi değil. Tüm sağlığımı hiçe sayıp, burada para almadan gönüllü olarak mücadele veriyorum. Sağlığım Türk futbolu adına gidiyor. Kızlarım, annelerine bu işi bırakmamı söylemişler. Bu kadar eleştiriyi hak etmedik” dediği öğrenildi.

İstifaya götüren sözler: ‘Bu başkanla olmaz’

ALP, barkovizyondan G.Antep Başkanı İbrahim Kızıl’ın Beşiktaş maçı sonrası yaptığı şu açıklamaları gösterdi; “Bu MHK ile bu iş gitmez. Yıldırım Demirören’den şüphemiz yok ama MHK üzerinde ciddi şüphemiz var. Büyükleri koruyorlar, hakemler bariz hatalar yapıyor. Başkanlarla, yönetimlerle, şehirlerle alay edercesine konuşuyor. Pişkince, her şey güllük gülistanlık gibi konuşuyor.” Yorumcu Ahmet Çakar da, G.Antep-Beşiktaş maçı sonrası, “Kovboy Gökhan’ın dirseğini görüp de atmayan Zekeriya’nın hakemciklerini kınıyorum” tweet’i atmıştı.

Haberin Devamı

O koltuğa oturan o laflara katlanacak

G.ANTEP Başkanı İbrahim Kızıl, Alp’in istifası sonrası Sporx’e konuşurken şunları söyledi:
- Kendisini 5-6 hafta önce Kulüpler Birliği toplantısında büyük takımlara karşı hakemlerin müsamaha gösterdiği konusunda uyarmıştıım. Buna rağmen hiçbir şey düzelmedi. Ben de Gaziantepspor’un konu mankeni değilim. Elbette çıkıp ben konuşacağım.
- Bu istifa beni ilgilendirmez. Benim onun şahsıyla alakalı bir şeyim yok. Onun yerine bir başkası olsaydı, aynı şeyleri başkası hakkında da söylerdim. Alp, o koltukta oturuyorsa bu laflara katlanacak. Yarın Zekeriya Alp’i görsem belki sarılacağız birbirimize...

PFDK’ya sevk edildi

Haberin Devamı

TFF Hukuk Müşavirliği, MHK eski başkanı Zekeriya Alp’e yönelik açıklamalarda bulunan Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ı, PFDK’ya sevk etti. Kızıl’ın, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verildiği bildirildi.

MHK’YE 1 SAATTE ATAMA: Yeni başkan Yusuf Namoğlu

Şok istifa sonrası, 2011’de de MHK Başkanlığı yapan Yusuf Namoğlu göreve getirildi.

MHK Başkanı Zekeriya Alp’in beklenmedik istifasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, oybirliği ile göreve Yusuf Namoğlu’nu getirdi. MHK Başkanlığı’na getirilen eski hakemlerden Yusuf Namoğlu, daha önce de 2011 yılında aynı görevi başarıyla üstlenmişti.

Haberin Devamı

Ağır eleştirmişti

17 Nisan 2012’de NTV Spor Radyo’da bir programa telefon bağlantısı ile katılan Yusuf Namoğlu’nun, “Bazı hakemler büyük maçlar yönetemez, yetersiz. Merkez Hakem Kurulu ise, oradan, buradan, birtakım torpillerle meydana gelen bir kurul” sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Namoğlu bu sözlerinin ardından ağır bir biçimde eleştirilmişti.

BEŞiKTAŞ’TAN TEŞEKKÜR MESAJI...

BEŞİKTAŞ, Alp’in istifasının ardından, “MHK başkanlık görevinden istifa eden Zekeriya Alp’e bugüne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ederiz. Başkanlık görevine atanan Yusuf Namoğlu’na başarılar dileriz” açıklaması yaptı.

Fenerbahçe cephesi: ‘Sonunda doğru karar!’

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Kulübü Asbaşkanı Deniz Tolga Aytöre, Zekeriya Alp’in istifasıyla ilgili,”Hakemler en sonunda doğru bir karar verdi!” yorumunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!