Soğuk havayı ısıtan şölen

Güncelleme Tarihi:

Soğuk havayı ısıtan şölen
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 00:21

BAYBURTLULAR için tarihi bir gün... Bir futbol devi olan Fenerbahçe, tarihinde ilk kez kente gelmişti.

Haberin Devamı

Bunun heyecanıyla soğuk havayı bile sıcak bir ortama dönüştüren 6 bin 500’e yakın Bayburtlu taraftar vardı statta... Böyle maçları oynamak, büyük takımlar için çoğu zaman zor olmuştur. Ya ilk yarım saat içerisinde skoru yakalayıp geri kalan dakikalarda maçı rölantide bitirirsiniz ya da maçın son düdüğü çalana kadar hep zor anlar yaşarsınız.
90 dakika Fenerbahçe’nin golüyle başladı. İlk 45 dakika boyunca Fenerbahçe’de, Webo, Diego, Alper ve Selçuk istekli göründü. Ancak sahada konsantrasyon eksikliği yaşayan futbolcular da vardı. Ama Webo’nun iki golü, Fenerbahçe’nin kalitesini ön plana çıkardı. Bunun yanında ilk devrede orta sahadan ve kanatlardan atağa çıkan bir Bayburt takımı gördük ki, bunun en büyük nedeni sarı lacivertlilerin motivasyon ve konsantrasyon eksiliğiydi. Burada kaleci Mert devreye girdi. Hem birçok pozisyonu, hem de tartışmalı olarak değerlendirilebilecek bir penaltıyı kurtardı..

Haberin Devamı

ÖNEMLİ BİR ADIM

İKİNCİ yarı Fenerbahçe’nin motivasyon ve konsantrasyon olarak daha yukarıda olduğunu gördük. Oyunun kontrolünü özellikle 55. dakikadan sonra ele aldılar. Bu süre zarfında oyunu çirkinleştirmeden oynamak isteyen ve futbolun gereklerini yapmak isteyen Bayburtlu futbolculara herhangi bir imkan vermediler. Mehmet Topuz’un golüyle, Fenerbahçe’nin istediği sonucu aldı. Futbolcuları böyle maçlarda eleştirmek pek doğru olmaz. Fakat forma şansı bulamayan veya az bulan futbolcuların kendilerini gösterme anlamında daha etkili olmalarını beklerdim. Bir parantez de gençlere açalım. Ramazan, Savaş, Uygar ve Aziz’in Fenerbahçe formasını giymesi, Fenerbahçe’nin geleceği adına atılan önemli bir adımdır.

PENALTILAR TARTIŞMALI

HAKEMİN, ‘futbol oynatma’ adına hareket etmesi güzeldi. Ama verilen iki penaltı (tartışmalı) ve faullerde Fenerbahçe’nin aleyhine düdük çalması da olumsuz bir durumdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!