“8 yaşındaki bir çocuğu babasız bıraktığı için tutuklansın”

Güncelleme Tarihi:

“8 yaşındaki bir çocuğu babasız bıraktığı için tutuklansın”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 19:55

Beşiktaş- Rize maçı dönüşü Feriköy’de alkollü bir şoförün, otomobille motorsikletine çarpması sonucu hayatını kaybeden fotoğrafçı-yazar Gökhan Keptiğ’in eşi ve ailesi Keptiğ’in ölümüne neden olan Zafer Kadife’nin tutuklanmasını istedi.

Haberin Devamı

Duruşmada zaman zaman göz yaşlarını tutamayan Keptiğ’in eşi Elif Bilgin Keptiğ, “8 yaşındaki bir çocuğu babasız bıraktığı için şikayetçiyim. Tutuklanmasını istiyorum” dedi. Kadife hakkındaki adli kontrolün devamına karar veren mahkeme ise Keptiğ ailesinin tutuklanmasına ilişkin talebini ise reddetti.

İstanbul 60’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya alkollü araç kullanarak Gökhan Keptiğ’in taksirle ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 4,5 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Zafer Kadife ile Keptiğ’in eşi Elif Bilgin Keptiğ, babası Hüseyin Keptiğ, ağabeyi Ayhan Keptiğ ve ablası Ayfer Bora katıldı.

Duruşmada zaman zaman göz yaşlarını tutamayan Gökhan Keptiğ’in eşi Elif Bilgin Keptiğ, “Gökhan Keptiğ’in eşiyim. 8 yaşındaki oğlumuz Memo’nun annesiyim. 8 yaşındaki bir çocuğu babasız bıraktığı için şikayetçiyim. Tutuklanmasını istiyorum” dedi.
Keptiğ’in babası Hüseyin Keptiğ, ağabeyi Ayhan Keptiğ ve ablası Ayfer Bora’da davaya katılmak istediklerini ve sanık Zafer Kadife’den şikayetçi olduklarını belirterek tutuklanmasını istediler.

“2 BARDAK BİRA İÇTİM”

Kazada bir kusuru olmadığını belirten Zafer Kadife ise alkollü olduğunu kabul ederek kazadan 1,5-2 saat kadar önce iki bardak bira içtiğini söyledi. Olay akşamı yanında çalışan Mehmet Ali Kutsal, Müjgan Bektaş ve Yunus Gedikli ile kendi kullandığı otomobile bindiklerini ve her zaman kullandıkları güzergahtan gittiklerini anlatan Kadife hızının da en fazla 30-40 km. olduğunu savundu.

Haberin Devamı

“FREN YAPMADIM"

Sürekli inşaat kamyonlarının geçmesinden dolayı yolun ıslak ve kumlu olduğunu ifade eden Kadife, “Rampa aşağı gittiğim için kayarak direkt çarpacağımı düşünerek fren yapmadım. Sağa-sola kaçtım ama üzerime gelince fren yapamadım. Direğe çarparak durdum. Arabadan çıkar çıkmaz trafiği durdurdum. Ambulans çağırdım ve polisi aradım. Halk başına toplanmıştı. Kalabalık yapanları uzaklaştırmaya çalıştım. Çocuğun gözleri açıktı. “Gözlerini kapatma ambulans geliyor” dedim. Sakinleştirmeye çalışırken gözleri kapandı” dedi.

“ALKOLLÜ OLDUĞUNU FARK ETMEDİK”

Haberin Devamı

Duruşmada tanık olarak dinlenen Mehmet Ali Kutsal ile Müjgan Bektaş, Zafer Kadife’nin kullandığı araçta olduklarını, önlerinde başka bir aracın gittiğini ama aralarında mesafe olduğunu anlattı. Bu araçtan sonra motorsikletle kaşı karşıya geldiklerini, Kadife’nin ise alkollü olduğunu fark etmediklerini söylediler. Tanıklar hızlarının da normal olduğunu belirttiler.

“116 PROMİL ALKOLLÜ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ”

Tanık beyanlarının çelişkili olduğunu ifade eden Keptiğ ailesinin avukatı Köksal Bayraktar ise Zafer Kadife’nin kazadan önce 2 bardak bira içtiğini söylediğine dikkat çekerek, “Kazadan sonra 116 promil alkollü olduğu tespit edilmiştir. 116 promil 6-7 bardaktır. 116 promil o kadar yüksektir ki Adli Tıp İhtisas Kurumu 0.50 promilden yüksek alkollü alan bir kişinin direksiyon arkasına geçmesinin son derece tehlikeli olduğunu söylemiştir” diye konuştu.

“OLASI KASTLA ÖLÜME SEBEBİYET VERMEK SUÇUNDAN YARGILANSIN”

Sanık Zafer Kadife’nin istese kullandığı otomobili durdurabileceğini belirten avukat Bayraktar, “ Bunun tek sebebi son derece hızlı gittiği için fren yapamamıştır. Çarpma olayından sonra motorsiklet 75 metre gidiyor. Bu da otomobilin çok hızlı gittiğini gösterir. Sanığın olası kast ile ölüme sebebiyet vermek suçundan yargılanması gerekiyor. Tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.

Sanığın tutuklanmasına ilişkin talebi reddeden mahkeme heyeti hakkındaki adli kontrolün devamına karar vererek tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!