Almanya'da çifte pasaport dönemi 20 Aralık'ta başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada çifte pasaport dönemi 20 Aralıkta başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 21:19

Almanya'da göçmen kökenli gençlere çifte vatandaşlık yolunu açan yasal düzenlemenin 20 Aralık'ta yürürlüğe gireceği bildirildi.

Haberin Devamı

Vatandaşlık Yasası'nda değişiklik öngören tasarının, Federal Meclis'te 3 Temmuz'da kabul edilmesi ve Joachim Gauck tarafından onaylanmasının ardından 20 Aralık'ta yürürlüğe girecek düzenlemeden yaklaşık 500 bin genç faydalanacak.

Uygulama ile Almanya'da doğup büyüyen ve doğumla Almanya vatandaşlığını kazanan göçmen kökenli ailelerin çocukları artık 21 yaşına girdiğinde iki ülke vatandaşlığından birini seçmek zorunda kalmayacak ancak bunun bazı şartları olacak.

Almanya'da doğan ve bu ülkede 21 yaşına kadar en az 8 yıl yaşayan ya da 6 yıl okula giden gençlere çifte vatandaşlık hakkı verilecek. Eğitim şartına alternatif olarak mesleki eğitim diploması da kabul edilebilecek.

Şartları yerine getiren gençler, 21 yaşından önce çifte vatandaşlık için başvurabilecek. 21 yaşına kadar başvurulmaması durumunda ilgili daireler 21 yaşını dolduranların çifte vatandaşlık için gereken koşulları yerine getirip getirmediğine bakacak, şüphe durumunda belge istenebilecek.

Haberin Devamı

Öte yandan, başlayacak uygulama hakkında, "www.einlebenzweipaesse.de" internet sitesi aracılığıyla kamuoyunun bilgilendirileceği öğrenildi.

Daha önce göçmen kökenli ailelerin çocukların, 18 ila 23 yaşlarında Almanya vatandaşlığı ya da ebeveynlerinin ülkesinin vatandaşlığı arasında seçim yapması gerekiyordu.

Çifte vatandaşlık hakkının 1990 yılından önce doğanları kapsamadığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!