TFF'yi sarsan İbrahim Kızıl konuştu

Güncelleme Tarihi:

TFFyi sarsan İbrahim Kızıl konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 18:56

Beşiktaş maçından sonraki sözleriyle MHK Başkanı Zekeriya Alp'in istifasına sebep olan Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, zehir zemberek açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

MHK Başkanı Zekeriya Alp'in istifası bomba gibi düştü. Alp, istifasına gerekçe olarak Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın, Beşiktaş maçı sonrası kendisi hakkında söylediği sözleri gösterdi. Kızıl ise sporx'e verdiği röportajda, Zekeriya Alp'in açıklamalarına çok sert bir karşılık verdi. İbrahim Kızıl'ın gündeme bomba gibi düşecek açıklamaları şöyle:

"ZEKERİYA ALP'İ UYARMIŞTIM"
5-6 hafta önce Zekeriya Alp'in de bulunduğu Kulüpler Birliği toplantısında aynen şunu söyledim; 'Zekeriya bey çok dürüst, namuslu bir insansın ama hakemler çok bariz hata yapıyor, özellikle lig maçlarında büyük kulüplerin futbolcularına müsamaha gösteriliyor, kart verilmiyor. Bana verilen kartı kolay kolay onlara çıkartamıyor. Sadece bunu konuştuk. Aynen bu şekilde söyledim. Bu söylediğimde yanlış bir şey yok ki. Rizespor'a, Gaziantepspor'a, Kasımpaşa'ya verilen kartlar Beşiktaş'a Galatasaray'a, Fenerbahçe'ye gösterilmiyor. Bunu söyledim.

TFFyi sarsan İbrahim Kızıl konuştu
ZEKERİYA ALP'İN ŞOK İSTİFASI SONRASI YILDIRIM ATAMA!

Haberin Devamı

"HAKEMİN ATAMADIĞI OYUNCU BİZE GOL ATTI"
Fenerbahçe maçımızı seyrettiniz mi? Kaçıncı dakikaydı hakemin kart verdiği pozisyon? 85. dakikadaydı. Bütün Türkiye'nin, MHK'nin, televizyonların, bütün insanların tartıştığı maç... O maç gitti. Bunu unuttuk, özür dilendi, açıklama oldu, gitti. Ondan sonra Trabzonspor maçı; 4-4 berabere kaldık. Hakem kırmızı kartı vermedi, sonra o futbolcu geldi son saniyede bize gol attı. O pozisyon kırmızı kart mıydı, değil miydi? Bütün Türkiye bunu tartışmadı mı?

"SÖZLERİMDE ATIP TUTMA VAR MI?"
Galatasaray maçına gelelim... O maçta ne oldu? Hakem Özgür Yankaya ne yaptı? Yine aynı şekilde tacı vermedi, bizim aleyhimize faulü verdi, son dakikada gol oldu. Bunda mutabık mıyız? Bunda bir yanlış var mı? Atıp tutma var mı?

TFFyi sarsan İbrahim Kızıl konuştu

"İYİ Kİ ELİNDE BIÇAK YOKMUŞ!"
Beşiktaş maçına gelelim... Beşiktaş maçında dirseğiyle vurmuş Şenol'un karnına, ekranlarda izlediniz değil mi? İnanın ben dahi görmemiştim. O nasıl kızarmış? İyi ki elinde bıçak yokmuş! Günah değil mi ya futbol bu mu? Seyirci, taraftar gelir mi? Statlar böyle dolar mı? Futbolun en temel kuralı sevgi saygıdır. Kulüpler Birliği toplantısında ben bunu söylemişim. Çıkıp şu anda uyarmam benim hakkım.

Haberin Devamı

"MÜNECCİMLER Mİ CEVAP VERECEK?
O şehrin vekaleti bizde. Taraftarın, camianın vekaleti bizde. Müneccimler mi gelip cevap verecek? Takımı düşürelim mi? Ben hakkımı aramazsam, kim arayacak? 4 hafta önce hakem hatalarına kadar takım zirveye oynarken şimdi 4 hafta sonra hakem hatalarıyla aşağılardan kurtulmaya çalışıyoruz. Ben konuşmayayım da kim konuşsun?

TFFyi sarsan İbrahim Kızıl konuştu

"BİZ İZMİR KORDON'DA, BEBEK SAHİLİ'NDE BÜYÜMEDİK"
İbrahim Kızıl, Zekeriya Alp'in basın toplantısında kullandığı "Bu başkan, 5-6 hafta evvel Kulüpler Birliği Toplantısı'nda MHK'nın başında bulunmamın güzel bir şey olduğunu söylemişti. Çok mutlu olmuştum. Bir dirsek olayından sonra aynı kişi çıkıp söylenmeyecek ifadeler kullanıyor. Ne demek istediğini de anlamış değilim, Türkçe'si çok güzel!" sözleriyle ilgili olarak ise şunları söyledi:
"İnsanların nerede doğacağını, annesinin, babasının kim olacağını Cenab-ı Allah takdir eder. Ben Türkçe'yi ilkokula başlarken öğrendim. 1. ve 2. sınıfta da zorlandım. Ben ülkemle de memleketimle de, Türkçemle de gurur duyuyorum. Ne yapalım? Allah bizi Urfa'da yaratmış. Karadeniz'in, Ege'nin konuşması ayrıdır? Biz İzmir'de kordon boyunca, Bebek'te büyümedik. Saygısızlık olarak söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ne yapalım? Bana bu yaklaşımı Zekeriya Alp'in çok değerli bir insan olduğunu gösteriyor."

Haberin Devamı

"O KOLTUKTA OTURAN BU LAFLARA KATLANACAK"
Bu istifa kararı beni ilgilendirmez. Değerli insanlar kolay kolay yetişmiyor. Benim onun şahsıyla alakalı bir şeyim yok. Onun yerine bir başkası olsaydı, aynı şeyleri başkası hakkında da söylerdim. Benim şahsi meselem değil, kulübün, futbolun meselesi. Yarın Zekeriya Alp'i görsem belki sarılacağız birbirimize. Ben camiamın hakkını aramazsam bana sorumluluğu veren insanlar şahsiyetimde eksiklik hisseder. Büyük maçlardan örnekler verdim. Anadolu maçlarında da hatalar vardı. Bunları söylemiyorum. Ben Gaziantep'in konu mankeni miyim? Konuşmayacaktım ama mecburen konuştum. Örnek olmamız lazım. Zekeriya Alp, o koltukta oturuyorsa bunlara katlanacak?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!