Yeni il başkanı salı günü açıklanacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni il başkanı salı günü açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:28

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, milletvekili adaylığı nedeniyle yönetim kurulundaki 8 üyeyle birlikte istifa edecek.

Haberin Devamı

Engin, cumartesi günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na durumu aktarmış, “Hayırlı olsun. Sen bilirsin, başarılar dilerim” yanıtı almıştı. Ali Engin, Kılıçdaroğlu’na, yönetim kurulunun yeni il başkanını kendisinin seçmek istediğini de aktarmış, “Bence sakıncası yok. Bu konuları Tekin Bingöl’le görüşün” cevabıyla İzmir’e dönmüştü.


Kimse talip olmadı
Engin, Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı bu görüşmeyi önceki gün olağanüstü topladığı il yönetim kuruluna aktardı, “İl başkanı olmak isteyen var mı?” diye sordu. Kimse göreve talip olmadı. Ali Engin, üyelere birkaç gün düşünme süresi tanırken onlar da ismi dışarıdan belirlemek için görüşme yapma yetkisi verdi.
Engin, 23 Aralık Salı günü İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği veda toplantısında görevinden ayrılırken yeni il başkanını da kamuoyuna açıklayacağını belirterek, “Yeni başkanın kim olacağını görüşmelerle belirleyeceğiz. Örgütü tanıyoruz, bu işi kimin yapıp yapamayacağını biliyoruz. Uzlaşma sağlayıp partiyi genel seçimde yönetecek kişiyi belirleyeceğiz. Amaç, İzmir’de en iyi sonucu alabilmek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!