EBRD'den YDA'ya yatırım

Güncelleme Tarihi:

EBRDden YDAya yatırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 17:01

İNŞAAT ve altyapı sektöründe faaliyet gösteren YDA İnşaat, 200 milyon TL tutarında 3 yıl vadeli değişken faizli tahvil ihracını tamamladı.

Haberin Devamı

Yapı Kredi Yatırım ve Ziraat Yatırım aracılığında gerçekleşen ihraca gerek kurumsal, gerekse bireysel yerli ve yabancı yatırımcılar yoğun ilgi gösterdiğini belirten YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, “ Emeklilik ve yatırım fonları, sigorta şirketleri, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve emeklilik sandıklarının da bulunduğu 40’ı aşkın kurumsal yerli ve yabancı yatırımcıyı ziyaret ederek YDA’yı anlattık. 150 milyon TL tutarla çıkılan arza karşılık gelen 310 milyon TL’lik talep sonucunda toplam ihraç tutarı 200 milyon TL’ye arttırıldı” dedi. Uluslararası finans kuruluşu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) ilk kez Türk lirasına yatırım yaptığını ve 40 milyon TL tutarda yatırım yaptığını belirten Arslan, işlemin aynı zamanda piyasada reel sektörün bugüne kadar 3 yıl vadede gerçekleştirdiği en yüksek montanlı ikinci tahvil işlemi olduğunu dile getirdi. Temmuz ayında gerçekleştirdiği ilk tahvil ihracında arzın üzerinde yoğun talep alarak 2 yıl vadeli 100 milyon TL tutarında başarılı bir satış gerçekleştirdiklerini söyleyen Arslan, farklı enstrümanlar kullanarak gayrimenkul sektörünün diğer oyuncularına örnek olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

2018’DE HALKA ARZ
Tahvil işlemleri ile altyapı projeleri için öz kaynak finansmanı sağladıklarını belirten Arslan, “Dalaman Uluslararası Havalimanı’na 1 milyar Euro’luk yatırım yapacağız. Bir yandan da şehir hastaneleri projelerimiz var. Kayseri Şehir Hastanesi’ne 750 milyon dolar, Konya hastanesine 250 milyon Euro ve Manisa hastanesine 150 milyon Euro yatırım yapacağız. Tahvil işlemi ile bu alt yapı projelerine kaynak sağlanacak” dedi. Arslan, 3 yıllık işlem bitince altyapı yatırım holdingi kuracaklarını ve 2018 yılında da halka arz gerçekleştireceklerini söyledi. YDA inşaatı kurumsal firma yapıları, şeffaflıkları nedeniyle tercih ettiklerini söyleyen EBRD Türkiye Direktörü Michael Davey, Türk bankalarının alt yapı sektörü için uzun vadeli finansman sağladığını ancak bunun yeterli olmadığını, sermaye piyasalarının geliştirilerek bu projelere kaynak sağlanması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Dönüşüme hazırlanıyor

HÜSEYİN Arslan, altyapı projelerinin yanı sıra İstanbul’da da konut projeleri geliştireceklerini söyledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun İstanbul Finans Merkezi’ndeki binasını inşa edeceklerini belirten Arslan, Zeytinburnu’ndaki İETT bloklarında da kentsel dönüşüm yapacaklarını dile getirdi. Bölgede 252 hak sahibi olduğunu ve yüzde 95’i ile anlaşma yaptıklarını söyleyen Arslan, proje çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!