Pazardaki hesap ‘Çarşı’ya uymadı

Güncelleme Tarihi:

Pazardaki hesap ‘Çarşı’ya uymadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 01:07

Eski Maltepe Pazarı’nın bulunduğu alana kurulan Maltepe Park AVM’nin yüzde 57’si geçtiğimiz yıl Çankaya Belediyesi tarafından satın alınmıştı. Belediyenin, ‘Çankaya Çarşı’ adıyla hizmete sunduğu bina, beklenen talebi görmediği için kaderine terk edildi.

Haberin Devamı

Demirtepe Camisi’nin üst tarafında bulunan ve Ankaralıların Maltepe Pazarı olarak bildiği alan, pazarın taşınması ile alışveriş merkezine dönüştürüldü. 2008 yılında hizmete giren Maltepe Park AVM’de hizmet veren büyük markalar, ilgisizlikten dolayı teker teker kepenk kapattı. Küçük çaplı işletmelerin de terk ettiği AVM’nin yüzde 57’si geçtiğimiz yıl Çankaya Belediyesi tarafından satın alındı. Dönemin Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Çarşı adı verilen binanın doğal gıda ile el emeği ürünlerin satılacağı bir merkez olarak hizmet vereceğini açıkladı. Aradan geçen 1,5 yılda ilgiyi üzerine toplayamayan Çankaya Çarşı da, Maltepe Park AVM ile aynı kaderi paylaştı. Çarşının uzun süredir atıl durumda bırakıldığını savunan çevre sakinleri, binanın bakımsızlığına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Çankaya Çarşı’nın bölgenin alışveriş ihtiyacına karşılık veremediği için kapandığını belirten semt sakinlerinden Ali Kızılırmak, “Burada daha önceden semt pazarı vardı, dolup taşardı. Vatandaşın ihtiyacı ve istekleri göz önüne alınmadan önce AVM, sonra da çarşı yaptılar. Bölge sakinleri kapıdan içeri girmeyince önce dükkan ve mağazalar, sonra da çarşının tamamı kapandı. Başkent’in merkezi Kızılay’a 5 dakika yürüme mesafesindeki Çarşı, yanlış planlama nedeniyle atıl duruma düştü” dedi.

DÜKKANLAR KAPALI

Belediyenin Kızılay’daki hizmet binası olan eski SSK İşhanı ile birlikte İller Bankası’ndan 4 arsa karşılığında aldığı Çankaya Çarşı’nın kapıların kilit vuruldu. İçindeki sinema salonunda kültür-sanat aktivitelerinin yapılması, dükkanlarda ise doğal gıda ve el emeği ürünlerin satılması planlanan çarşıdaki tüm işletmeler hizmetlerine son verdi. Duvarları dökülen, penceleri kırılan çarşının baz bölümlerine oluşan çöp yığınları dikkat çekiyor. Atıl durumdaki Çarşı’nın duvarlarında ise sprey boya ile yazılan yazılar bulunuyor.

SATIŞI İÇİN YOL ARANIYOR

Çankaya Çarşı’nın düştüğü durum ile ilgili açıklama yapan Çankaya Belediyesi yetkilileri şunları söyledi:
“Çankaya Çarşı ortaklı bir yapıya sahip. Merkezin diğer ortağı olan özel şirket, dükkanlara ilgi gösterilmemesi sebebiyle ticari faaliyetlerini sonlandırdı. Çarşıda hizmet veren birimlerimizi başka bölgelerdeki binalarımıza taşıdık. Bir bölümünde ise HOY-TUR ve Eşli Dans Toğluluğu çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca Çankaya Çarşı’yı kurtarmak için üniversitelerle görüşmeler yapıyor ve satış alternatifleri bulmaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

‘ÇARŞI’ RUHU ÇARŞI’YA TAŞINMIŞTI

Çankaya Belediyesi eski Başkanı Bülent Tanık, Maltepe Park AVM’nin satın alınmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek, merkezin ‘Çankaya Çarşı’ adıyla hizmet vereceğini duyurmuştu. Tanık, ‘Çankaya Çarşı’ için hem Anadolu insanının alışveriş mekanı olan çarşıdan hem de Gezi Parkı olaylarına atfen Beşiktaş taraftarlarının oluşturduğu ‘Çarşı’ grubundan esinlendiklerini kaydetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!