Almanya'da dönerli reklam spotuna tepki

Güncelleme Tarihi:

Almanyada dönerli reklam spotuna tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 16:51

Almanya'nın Münih şehrinde belediyeye ait toplu taşıma şirketi MVG'nin, araçların temiz tutulmasını teşvik etmek için hazırladığı reklam spotu tepki çekti. Reklam filminde yiyecek olarak sadece dönerin kullanılması ve döner yiyen kişinin dikkatsizce elindekini etrafa bulaştırması Türk kökenlileri rahatsız etti.

Haberin Devamı

Münih Türk Konseyi yetkililerinden Sami Demirel, reklamda neden sadece döner kullanıldığını ve hamburger ya da sandviçin kullanılmadığını sordu.

MVG'nin, arkasında büyük şirketler bulunan hamburger ve sandviçi reklamında kullanmaktan korktuğunu savunan Demirel, "Dönerin imajını koruyacak doğru dürüst ne dernek var ne de firma." dedi.

MVG basın sözcüsü Matthias Korte, reklamla toplu taşıma araçlarının kirletilmesi konusunda Türk dönerini suçlamadıklarını, aksine hiç dikkat etmeden bir şeyler yiyen yolcuyu sorumlu tuttuklarını ileri sürdü. Toplu taşıma araçlarının kirletilmesi konusunda döner dışında diğer yiyeceklerin de etkili olabileceğini kabul eden basın sözcüsü, bir sonraki reklam spotlarında halkın bu tepkisini de dikkate alacaklarını ifade etti.

Bazı vatandaşlar, ya tüm yiyeceklerin yasaklanmasını ya da hepsinin toplu taşıma araçlarında kullanılmasına izin verilmesini isterken, bazı vatandaşlar da kendilerini döner ya da diğer yiyeceklerin değil toplu taşıma araçlarında alkol içen kişilerin rahatsız ettiğinin altını çiziyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!