'Sanatçı dünyada yaşayan en duyarlı insandır'

Güncelleme Tarihi:

Sanatçı dünyada yaşayan en duyarlı insandır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 15:23

Ankara'da '13. Ekim Geçidi Organizasyonunu' hazırlayan ve sanatseverlerle buluşturan Sanatçı Emel Gülçin Ülker, sekizinci kişisel sergisini de Ankara'da City Otel'de 11 Aralık Perşembe günü resimseverlerle buluşturdu.

Haberin Devamı

Ülker," Her sanatçının sanat yapmasını sağlayan, içinde bulunduğu ortam, koşullar ve itici güçler vardır. Sanatçı dünyada yaşayan en duyarlı insandır. Yapıtlarımda düş dünyamda gezinirim, bilincimde birleştirdiğim bu parçalarlada bütünü yakalamaya çalışırım. Sanat yaşamımı ressam Orhan Peker etkilemiş ve beni yönlendirmiştir.Sanatçı bir kimliğe kavuşmamda resim öğretmenim ressam Nesrin Mumcuoğlundan sonra Orhan Pekerin etkileri olmuştur.

EMEL GÜLÇİN ÜLKER KİMDİR?


1956 Samsun doğumlu Emel Gülçin Ülker, İşletme mezunudur. 1972-75 arasında resim öğ*retmeni Nesrin Mumcuoğlu ile devam eden resim çalışmalarına iş hayatı nedeni ile ara verdiyse de, zaman zaman aldığı destekle portreye yöneldi. Orman Bakanlığı2ndan emekli olan sanatçı 2001-2004 yılları arasında ressam nevruz Turan Erken ile resim çalışmalarına devam etti ve portreye yönlendirildi. 2005 yılında ressam Halil Koyunpınar ile çalıştı. Sanatçı bugüne kadar sekiz kişisel sergi açtı. Yetmişi aşkın karma sergiye, 2 biannele, 4 4 yurt dışı sergiye, 2 kez Hiç çalıştayına ve 3 uluslararası sergiye katıldı. GESAM, Turkish Painthings com, Modern Sanatlar Müzesi Derneği üyesi ve Ankara Ressamlar Derneği yönetim kurulu üyesidir. Ağırlıklı olarak figüratif tarzda ve Portre çalışmaktadır. Çalışmalarını kendi atelyesinde sürdüren sanatçı Modern Sanatlar Müzesi Derneği'nin Ankara Organizatörlüğünü yapmaktadır.

İŞTE SERGİDEN BAZI ESERLER;

Sanatçı dünyada yaşayan en duyarlı insandır



Sanatçı dünyada yaşayan en duyarlı insandır







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!