Balıkesir'de olaylı yıkım

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde olaylı yıkım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:28

BALIKESİR'in Karesi İlçesi'ne bağlı Kabakdere Mahallesi'nde Hazine arazisinde yapılan kaçak binaların yıkılmak istenmesi sırasında olaylar çıktı. Yıkım için gelen ekipler taş ve baltayla engellendi. Bir kadın bebeğinin boğazına bıçak dayayarak "Gitmezseniz boğazını keserim" diye bağırdı. Mahalle sakinlerinin tepkilerinin dinmemesi üzerine şimdilik yıkımdan vazgeçen ekipler, mahalleden ayrıldı.

Haberin Devamı

Balıkesirde olaylı yıkım


Karesi Belediyesi ekipleri, kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne geçen Kabakdere Köyü'nde, Hazine arazisi üzerindeki yaklaşık 20 kaçak evi yıkmak üzere bu sabah saatlerinde bölgeye gitti. Yaklaşık 300 jandarma, polis ve zabıtanın desteğinde, yapımı süren 3 ev yıkıldı.
Balıkesirde olaylı yıkım


BEBEĞENİN BOĞAZINA BIÇAK DAYADI

Yerleşimlerin bulunduğu evlere yönelen ekipler, Kabakdereliler'in tepkisi ile karşılaştı. Kadınlar taş, erkekler ise, ellerindeki baltalarla ekipleri evlere yaklaştırmadı. 4 çocuğu ile pencereye çıkan Cangül Ayverdi, kucağına aldığı bebeği görevlilere gösterdi. Cangül Ayverdi, "Gidin buradan yoksa çocuğun boğazını keserim" sözleri üzerine ekipler evden uzaklaşlaşmak zorunda kaldı. Cangül Ayverdi, ailesinin bazı fertlerinin yıkımı önlemek için ellerinde baltalarla evlerinin önünden ayrılmadığı görüldü. Bazı vatandaşlar evlerini yaptırmak için kredi aldıklarını belirtip gözyaşı döktü.
Balıkesirde olaylı yıkım

CHP'LİLER DE MAHALLEYE GELDİ
CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Karesi İlçe Başkanı Tuncay Irmak ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Serkan Sarı da mahalleye giderek, yıkımın durdurulması için girişimlerde bulundu. CHP'lilerin girişimleri ve mahalle halkının direnmesi sonucu, ekipler geri dönmek zorunda kaldı. Belediye yetkilileri, yıkımın ertelendiğini duyurdu.
Balıkesirde olaylı yıkım

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Milli Emlak Müdürlüğü'nün evlerin kaçak olduğunu 4 Aralık 2013'de belirlediğini vurgulayan Karesi Belediyesi'nce yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"Kabakdere Mahallesi'nde Hazine arazisine yapılan kaçak yapılar 775 Sayılı Gecekondu Kanunu'nun 18'inci maddesi 'Belediyelere, Hazineye, Özel İdarelere, Katma Bütçeli Dairelere ait arazi ve arsalarda veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde yapılacak, daimi veya geçici bütün izinsiz yapılar inşa sırasında olsun veya iskan edilmiş bulunsun, hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın, Belediye veya devlet zabıtası tarafından derhal yıktırılır' hükmü gereğince yıkılacaktır."
Belediye yetkilileri, kış şartları nedeniyle evlerin yıkımından şimdilik vazgeçildiğini bildirdi. Ayrıca Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz'ın da önceden mahalleye gidip halkı yıkım konusunda bilgilendirdiği açıkladı.
Balıkesirde olaylı yıkım

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!