MHK'de şok istifa sonrası yıldırım atama!

Güncelleme Tarihi:

MHKde şok istifa sonrası yıldırım atama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 14:12

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, şok bir şekilde görevinden istifa etti. Federasyon Yönetim Kurulu ise oybirliği ile aldığı kararla, Alp'ten boşalan MHK Başkanlığı görevine Yusuf Namoğlu'nu getirdi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, şok bir şekilde görevinden istifa etti.

Haftalık basın toplantısının başında, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın, geçen haftaki Beşiktaş maçının ardından kendisine yönelik eleştirilerini barkovizyondan izleten Alp, daha sonra sinirli bir şekilde görevi bıraktığını duyurdu.

Alp, istifa kararını açıklamasının ardından "Haddini bilmeyenlerin çoğaldığını görüyorum. Atıp tutmakla bu işler olmaz. Buyurun ben de bırakıyorum. Geçmişimi istiyorlar ama geçmiş bir daha gelmeyecek. Artık MHK'de bu tip işlerden insanları uzaklaştırmak için 3 yıldır arkadaşlarımla çalışıyorduk. İnsanlar sadece bir takdir bekliyor. Türk sporunda her kademede görev aldım. Sen bana nasıl şüpheli dersin? Önce kendine bak sen! Bu istifa bir birikim. Kıvılcım bu noktaya geldi. Çok düşündüm, kimsenin haberi yoktu. Yıldırım Demirören'in de haberi yok. Kolay kolay pes etmem ama bu tip durumlarda ne yapılması gerekiyorsa onun yapılması lazımdı" dedi.

Haberin Devamı

YENİ BAŞKAN YUSUF NAMOĞLU
Zekeriya Alp' in istifasını değerlendiren TFF Yönetim Kurulu, MHK Başkanlığı'na eski hakemlerden Yusuf Namoğlu'nu getirdi. TFF resmi sitesinden yaptığı yazılı açıklamada Türk sporunun en önemli sorunlarından birinin futbol adamlarının maruz kaldıkları hakaretler olduğu belirtilerek Zekeriya Alp'in de Türk futboluna hizmet edemeyecek konuma getirildiği tespiti yapıldı. Açıklamada 'Alp'in istifa kararını saygıyla karşıladık' denildikten sonra oybirliği ile MHK Başkanlığı'na Yusuf Namoğlu'nun getirildiği kamuoyuyla paylaşıldı.

Yusuf Namoğlu 2011 yılında da MHK Başkanlığı görevi yapmıştı.

NAMOĞLU: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAMIZ GEREKİR
MHK Başkanlığı'na getirilmesi üzerine Habertürk'e bir açıklama yapan Yusuf Namoğlu şunları söyledi; "Zor bir süreç; ligler, maçlar devam ediyor. Temmuz'da da seçim var. Elimizi her zaman taşın altına koymamız gerekir. Bu camiayı desteklemek şart. Sıkıntıları biliyoruz."

YUSUF NAMOĞLU KİMDİR?
Yıldız Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'ni bitirdi. Serbest İnşaat Mühendisi, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Futbol Hakemliği, 19. ve 20. Dönem İstanbul Milletvekilliği, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı ile Beşiktaş belediye başkanlığı yaptı. Evli ve bir çocuk babası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!