Operasyonu başlatan o mektup kayıp

Güncelleme Tarihi:

Operasyonu başlatan o mektup kayıp
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 13:26

Tahşiyeciler grubuna kumpas kurulduğu iddiaları üzerine başlatılan operasyonda, emniyette sorgular sürerken, 2010 yılında Tahşiyeciler'e yönelik adli operasyonun fitilini ateşleyen imzasız, isimsiz ve tarihsiz ihbar mektubu ne dava dosyasında ne de emniyet arşivlerinde bulunabildi. Mehmet Doğan'a sorgusunda yöneltilen sorular içinde geçen ihbar mektubunun bulunamadığı tutanak altına alındı.

Haberin Devamı

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 17 kişinin emniyette sorguları sürerken, 2010 yılındaki operasyona dayanak yapılan ihbar mektubunun dava dosyasında ve emniyet arşivlerinde bulunamadığı ortaya çıktı.

Tahşiyeciler grubundan Mehmet Nuri Turan'ın, 2010 yılında kendilerine yapılan operasyonda kumpas kurulduğunu yazdığı mektubu geçtiğimiz mayıs ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne göndermesiyle başlayan araştırmada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mehmet Doğan'a sorulan sorularda yer alan ve 11 Nisan 2009 günü emniyete geldiği belirlenen, isimsiz, imzasız ve tarihsiz ihbar mektubunu aradı. Dava dosyası ve emniyetin arşivlerini tarayan ekipler, operasyonun fitilini ateşleyen bu mektubu bulamadı. Mektubun bulunamadığı tutanak altına alınarak, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan dönemin Terörle Mücadeleden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun da arasında bulunduğu polislere, isimsiz, imzasız ve tarihsiz ihbar mektubunun nerede olduğunun sorulacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!