2015’te Yengeç burcunu neler bekliyor

Yengeç burcunda doğanları 2015 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

Haberin Devamı

Burcun özellikleri

Element: Su
Niteliği: Lider
Yönetici gezegeni: Ay
Değerli taşı: İnci
Zıt burcu: Oğlak
Felsefesi: Sezerim, çabuk anlarım, hissederim
Uyumlu burçları: Akrep, Balık
Finansal olarak uyumlu burcu: Aslan
Evlilik veya ortaklık burcu: Oğlak
Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: Akrep
Yengeç burcu ünlüleri: Robin Williams, Lady Diana, Tom Cruise, Türkan Şoray, Deniz Baykal, Sezen Aksu, Aşkın Nur Yengi, Ata Demirer, Tan Sağtürk, Yıldız Tilbe, Tuba Büyüküstün, Gizem Özdilli, Kenan Evren, Harun Kolçak, Harun Tekin...

Şanslar, olanaklar, fırsatlar

Sevgili Yengeçler, Aslan burcuna geçen şans, fırsat, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter, geçtiğimiz temmuz ayının üçüncü haftasından beri sizin haritanızın 2. evinde bulunuyor. Dolayısıyla para, finansal durumlar, yeni yatırım enstrümanları, ek gelirler gibi konularda size fırsatlar yaratmaya, olanaklar sunmaya, sizi koruması altına almaya ağustos ayının ikinci haftasına kadar devam edecek.
Bu esnada, daha fazla para kazanabilir, parayı nasıl yöneteceğinizi öğrenebilir, gelirlerinizi arttırmanın yeni yollarını aramaya ya da önemsemediğiniz şeylere değer vermeye başlayabilirsiniz. Jüpiter’in bu evde tek problemi, aşırılıklara meyil vermesi nedeniyle harcamaları arttırma ihtimalidir. Dolayısıyla, harcamalarınız esnasında kontrollü olmanızda fayda var. Zira, her yıl bu kadar şanslı olamazsınız.

Haberin Devamı

Kardeşlerle ilişkiler güzelleşiyor

Ağustos ayının üçüncü haftasından itibaren Jüpiter burç değiştiriyor; yılın geri kalan döneminde sizin için iletişim, yayıncılık, medya, halkla ilişkiler, eğitim, satış, pazarlama, akrabalar, komşular ve kısa mesafeli seyahatler başlıklarını temsil eden üçüncü evinizi koruma altına alacak. Bu sefer bu başlıklarda size türlü fırsat ve olanak tanıyacak.
Bu süreçte, kendinizi her zamankinden çok daha iyi ifade edebilir, iletişim araçlarını (telefon, e-posta, mesajlar, medya gibi) en iyi şekilde kullanabilir, yeni şeyler öğrenmeye başlayabilir, okulunuzla ilgili şanslar yakalayabilirsiniz. Komşularınızı, kardeşlerinizi, akrabalarınızı ilgilendiren güzel haberler söz konusu olabilir. Evlenen veya çocuk sahibi olacak olan akrabalar yüzünüzü güldürebilir; yakın çevrenizdeki kişilerin destekleriyle hayatınızda farklı olanaklara kavuşabilir, varsa dargınlıkları ortadan kaldırabilirsiniz.
Satış, pazarlama, yayıncılık, internet, ticaret, iletişim, yazarlık, insan kaynakları, danışmanlık, yazılım mühendisliği, halkla ilişkiler ya da eğitim alanlarında çalışan Yengeç burçları bu alanlarda başarı elde edebilirler veya daha kolay ilerleyebilirler.
İçinizdeki yazar ortaya çıkabilir, eğitim dalında çalışanlar tezlerini tamamlayabilir ya da raporları için çok fazla dokümana erişim sağlayabilirler. Daha fazla öğrenmek ve öğretmek isteyeceğiniz bir yıldasınız. Web sitesi açmak veya kendi blogunuzu oluşturmak istiyorsanız tam zamanı!

Haberin Devamı

Zorluklar, sorumluluklar, büyüme

Son 2,5 yıldır beşinci evinizde bulunan eğitici ve zorlayıcı gezegen Satürn, beşinci evinizin başlıklarını ilgilendiren konularda (aşk hayatınız, sevgi temalı ilişkileriniz, yaratıcılık gerektiren işler, çocuklarla ilgili gelişmeler gibi) sizi adeta teste tabi tuttu ve sabrınızı sınadı.
Bu süreçte, çocuklarınızı ilgilendiren konularda çok fazla sorumluluk almış veya çocuk sahibi olmak istemenize rağmen bu alanda zorluk yaşamış olabilirsiniz. Aşk hayatınız istediğiniz gibi gitmemiş ya da mevcut partnerinizle aranıza iş ya da başka mesuliyetler nedeniyle mesafe girmiş olabilir, birbirinizden biraz soğumuş bile olabilirsiniz. Yaşça sizden hayli büyük veya despot biriyle yaşadığınız ilişki nedeniyle biraz zorlanmış da olabilirsiniz.
Eğlenceli aktiviteler ve sportif faaliyetler de bu evin konuları arasında olduğu için 2,5 yıldır hayatınız biraz renksiz, hatta yalnız geçmiş olabilir.
Satürn’ün dersleri aşka ve hayata farklı bakmanızı ve bu alanlarda beklentilerinizi değiştirmenizi sağladı. Artık derin bir nefes alabilirsiniz sevgili Yengeçler. Zira Satürn bir daha 30 yıl boyunca bu alanlara uğramamak üzere haritanızı terk etti. Sadece haziran ayının ikinci haftasından eylül ayının üçüncü haftasına kadar tekrar bu alanda olacak ve yarım bıraktığınız, hata yaptığınız veya düzeltilmesi gereken ucu açık kalmış konuları toparlamanıza olanak sağlayacak o kadar.
Ardından, eğitmen gezegen altıncı evinize geçiyor. Bu sefer 2,5 yıl boyunca yoğun çalışmalar, hastalıklar, zayıflıklar, kiracılar, evcil hayvanlar, çalışma arkadaşları gibi alanlarda size yeni şeyler öğretiyor, zorlayıcı ve olgunlaştıran derslerine başlıyor.
Bu süreçte, aşırı iş yükü, daha önceden alışmadığınız görev ve sorumluluklar, iş arkadaşlarıyla problemler, olumsuz iş koşulları türünde olaylarla uğraşmanız gerekebilir. Siz her şeye rağmen uyumlu ilişkiler kurmaya çalışmalı, tüm olumsuzluklara rağmen disiplininizi bozmayarak işlerin altından kalkmalısınız.
Önümüzdeki 2,5 yıl boyunca sağlığınıza ve vücudunuzdan gelen sinyallere de dikkat etmeniz gerekiyor. Aşırı iş yükü ve stres sizi yorabilir. Sağlıklı beslenmeye ve uyumaya çalışmalısınız. İş hayatınızı hafife almamanız gereken bir süreçte olacaksınız.

Haberin Devamı

Kariyerde değişim devam ediyor

Beklenmedik olaylar ve değişiklikler gezegeni Uranüs, son yıllarda kariyer evinizi ziyaret ediyordu. Bu yıl da aynı evde olacak. Dolayısıyla, toplum içindeki duruşunuzu, bulunduğunuz sektörü, imajınızı veya kariyerinizi ilgilendiren değişim bu yıl da devam ediyor. Bu alanlarda birkaç yıldır beklenmedik olaylar yaşadınız, yaşamaya devam da edebilirsiniz.
Uranüs’ün bu konumu aynı zamanda kendinizi teknolojik anlamda da sürekli yenilemenizi gerektiriyor.
Yıl içerisinde, sosyal anlamda hareketliliği olan ya da teknoloji içerikli veya ağırlıklı iş fırsatlarıyla da karşılaşabilir ya da kendi işinizin patronu olmak isteyebilirsiniz sevgili Yengeç’ler.
Bu yılın bir diğer sürprizi (yalnız olanlar için), iş hayatlarıyla veya sağlık sektörüyle bağlantılı kişilerle yaşayabilecekleri aşk ilişkileri olabilir.
Yurtdışı bağlantılı aşklar, yabancılarla ilişkiler keyif verebilir.
Mevcut beraberlikleriniz monotonlaşmaya başladıysa, yurtdışı seyahatleri veya araya giren mesafeler ilişkinizi canlandırabilir.

Haberin Devamı

Önemli tarihler

4 Haziran-19 Temmuz ve 30 Temmuz-9 Ekim aralığında harcamalarınız artabilir, gereksiz şeylere haddinden fazla para harcama eğiliminde olabilirsiniz. Doğru. Para akışınız da hızlanıyor ve bu anlamda olanakların daha yüksek olduğu bir yıldasınız. Ancak, musluklar kapandığında ne olacak? Onu da düşünmek lazım!
Aynı süreç aşk hayatında ise size güçlü duygular kazandırabilir. Bu esnada karşınızdaki kişileri duygularınızla boğmamaya özen gösterin. Maddi ve duygusal anlamda aşırılıklara açık süreçte olacaksınız.
25 Temmuz-7 Eylül aralığında, evinizi veya ailenizi ilgilendiren konuların üzerinden geçmeniz gerekebilir. Bazı şeylerin düşündüğünüz gibi olmadığını fark edebilirsiniz.
20 Mart’ta (+/- 1 ay) aklınızda kalmış bir yere ziyaret gerçekleştirebilirsiniz. Rutinden kurtulmak isteyeceğiniz bir süreçte olacaksınız. Yüksek eğitim alan Yengeç’ler, yurtdışı bağlantılı işlerle uğraşanlar ya da iş görüşmesine gidecek olanlar tüm evrak, diploma, referans mektubu veya sertifikalarını tamamladıklarından ya da yanlarına aldıklarından emin olmalılar. Zira bu alanda problemler yaşanabilir.
4 Nisan’da (+/- 1 ay) ev ve iş arasında denge kurmakta zorlanabilirsiniz. İki alanda da yaşanan ani olaylar, üzerinizde baskı yaratabilir. Evinizi ve ailenizi ilgilendiren konularda plan dışı olaylar yaşanabilir. Beklenmedik değişiklikler yapmanız gerekiyorsa, bu ani değişiklikten etkilenecek aile üyelerinizin veya kişilerin buna hazır olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. Bazı konularda detayları asla atlamamanız veya sürekli ertelediğiniz konuları (kredi kartları, faturalar, yapılması gereken anlaşmalar gibi) acilen ele almanız da gerekebilir.
13 ve 28 Eylül civarında, aynı olaylar tekrar kendini gösterebilir. Ev ve iş arasında kalabilir, herkesi memnun edecek çözümler bulmakta zorlanabilirsiniz. Ya da yakın çevreyle (kuzenler, komşular, teyzeler gibi) ilişkilerinizde stresli durumlar oluşabilir. Otorite konumunda olan ya da yaşça sizden büyük kişilerle aranızda tartışmalar çıkabilir veya bu kişilerle ilgili beklenmedik gelişmeler söz konusu olabilir.
Bu tarihlerde ikili ilişkilerde güç mücadelelerinden, suçlamalardan, şantajlardan ve baskılardan uzak durmakta, kariyeri ya da imajınızı ilgilendiren konulara hassas yaklaşmakta fayda var.
NOT: Yükselen burcunuzun yıllık yorumunu da mutlaka okumalısınız.

BURÇLAR:

Koç
Bugünlerde hayatınızda nelerin değişmesini veya nelerin olmasını istediğinizi listelemeye başlasanız iyi olur. Çok yakın zamanda istekleriniz gerçek olabilir.

Haberin Devamı

Boğa
Bazı konularda olaylar aydınlanmaya veya elinize yeni bilgiler gelmeye başlıyor olabilir. Bazı girişimlerde bulunmak veya fikir beyan etmek için doğru zamanda olduğunuzu düşünüyorsanız, biraz daha beklemeniz yararınıza olur derim Niobe’ce.

İkizler
Aklınızda harika fikirleriniz var! Bunlardan hangilerinin daha hızlı ilerlemenizi veya istediğiniz konularda başarılı olmanızı sağlayacağına odaklanmalısınız.

Yengeç
Bugünlerde mantığınızı bir kenara bırakıp, sezgilerinize kulak vermenizde fayda var. Bazı ilişkilerinize ilgi göstermeli ya da dikkat gerektiren yerler varsa asla gözden kaçırmamalısınız.

Aslan
Alışılmadık durumlar veya aktiviteler size ilham verebilir. Dolayısıyla, ilginç teklif veya davetler alabileceğiniz ya da aldıysanız onay verebileceğiniz günlerdesiniz.

Başak
Bugünlerde başkalarından önce devreye girmek veya girişimde bulunmak istediğiniz konular varsa, bir kere daha düşünmeniz gerekiyor olabilir. Şimdilik, artı eksi dengesini kontrol etmeden öne çıkmamakta fayda var.

Terazi
Mevcut bazı durumların arkasındaki nedenleri açıklamak zorunda değilsiniz ve bu durum size zaman kaybettiriyor. Siz ilerlemeye odaklanın ve sezgilerinize güvenin.

Akrep
Bazı konuları ele alırken hararetle tartışmak yerine, daha kibar bir yol tercih ederseniz daha fazla sonuç alabilirsiniz. Aydınlatıcı ve zarif olmanız durumunda her şey kendiliğinden yoluna girecektir.

Yay
Önünüzde tamamen yeni bir sayfa açılmak üzere. Yakın dönemde yaşadığınız olaylar size bu konularda ipuçları verebilir. Eğer, ilerlemek ve belli konularda güç kazanmak istiyorsanız bazı konuları zorlamayı bırakmalısınız.

Oğlak
Hayatınızı kendi isteklerinize ve ideallerinize uygun şekillendirmek üzere olduğunuz günlerdesiniz sevgili Oğlak’lar. Bu anlamda ilk önce, artık sizin için zararlı olan veya faydası kalmamış ilişkileri veya işleri hayatınızdan çıkartarak başlayabilirsiniz.

Kova
Duygusal, ticari veya yaratıcılık gerektiren işlerinizi ilgilendiren konularda sezgilerinize güvenebilirsiniz. Farklı yöntemlere açık olun.

Balık
Üstünde yoğunlaştığınız konuların üzerinden geçmeli ve elinizden gelen performansın en iyisini göstermelisiniz. Bazı konuları tek tek ele almalısınız. Her şeyi aynı anda halletmeniz gerekmiyor.


Yazarın Tüm Yazıları