Şair Ahmet Erhan’ın mezar taşı Akdeniz

Güncelleme Tarihi:

Şair Ahmet Erhan’ın mezar taşı Akdeniz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 12:25

Geçen yıl 55 yaşında vefat eden ünlü şair Ahmet Erhan’ın yeni mezar taşı, çok sevdiği “Akdeniz” adlı taştan oyulmuş bir sandal oldu.

Haberin Devamı

Şair Ahmet Erhan’ın mezar taşı Akdeniz

Heykeltıraş Filinta Önal: “Yelkenlerini toplayıp karşı kıyıya ulaştı şair”

Şair Ahmet Arif’in oğlu heykeltıraş Filinta Önal, Ankara, Karşıyaka Mezarlığı’nda yatan şair için bir anıt mezar yonttu. Heykeltıraş Önal, Ahmet Erhan’ın oğlu Deniz, aile eşrafı ve sanatçı bir topluluk, cumartesi günü yeni anıt mezarın başında bir araya geldi. Önal, şaire özel tasarımı için, “Yolculuğunu tamamlamış, yelkenleri toplanmış, öbür aleme varıp, kumlara hafifçe yaslanarak yolcusunu indirmiş bir sandal; içinde yeşillikler ve çiçekler var, adı da Akdeniz” dedi. Önal, tasarımını Facebook sayfasında da paylaştı.

Şair Ahmet Erhan’ın mezar taşı Akdeniz


HİÇBİR ŞEY ÖLMEZ, HER ŞEY YAŞAR

Haberin Devamı

Heykeltıraş Filinta Önal, bir şiirini paylaştığı şair Ahmet Erhan için yarattığı eseri sayfasında şöyle duyurdu:

“HİÇBİR ŞEY ÖLMEZ, HER ŞEY YAŞAR...
ŞAİRLER HİÇ ÖLMEZ SONSUZA DEK YAŞAR...”


Sevgili ağabeyim şair Ahmet Erhan’ın mezarını ellerimle yontarak tamamladım. 13 Aralık Cumartesi öğle saat 11:00-12:00 arası Ankara Karşıyaka mezarlığı 3. kapı girişi yakınında olan mezarı başında olacağız, ailesi ve sevenleri ile birlikte anacağız.”

Anma Cumartesi günü gerçekleşti, yeni mezar taşının başında. Oğlu Deniz, aile eşrafı, ressam ve şair dostları bir araya geldi, bir kez daha andı ünlü şairi. Anıt mezarın açılış günü, eserin sahibi Filinta Önal’ın da doğum günüydü tesadüf. Önal, “Bütün şiirlerinde vardır Akdeniz, eşi de bu temada istemişti. Dalgalardan çıkmış, hafifçe kıyıya yaslanmış bir sandal. Öbür aleme göçmüşlüğü ifade ediyor. Baş taşında baba-oğul bir arada yattıkları için oğul Ahmet Erhan, baba Ahmet İzzet yazıyor, doğum ve ölüm tarihleriyle. Masif taştan yonttum.” diyor.

ÇAĞDAŞ YENİLGİLER ANSİKLOPEDİSİ

1958 yılında Ankara’da doğan Ahmet Erhan’ın çocukluğu ve ilk gençliği Mersin ve Adana’da geçti. Adana Demirspor’da futbol oynadı, ağır bir sakatlık geçirince şiir yazmaya başladı. “Bugün de Ölmedim Anne” şiirini Ahmet Kaya seslendirmişti. Türk Dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü, uzun yıllar Türkçe öğretmenliği yaptı. İlk kitabı Alacakaranlıktaki Ülke’yle 22 yaşında Behçet Necatigil Şiir Ödülü’nü kazandı. Bugüne dek, içlerinde Alacakaranlıktaki Ülke (1981), Akdeniz Lirikleri (1982), Yaşamın Ufuk Çizgisi (1982), Ateşi Çalmayı Deneyenler İçin (1984), Ölüm Nedeni Bilinmiyor (1988), Deniz Unutma Adını (1992), Çağdaş Yenilgiler Ansiklopedisi (1997) ve Resimli ‘Ahmetler’ Tarihi (2001) olmak üzere 11 şiir kitabı yayımlanan, bir de Köpek Yılları (1998) başlıklı bir hikâye kitabı bulunan Ahmet Erhan, sırasıyla Yunus Nadi, Cemal Süreya ve Halil Kocagöz şiir ödüllerini de kazandı. Ahmet Erhan’ın son olarak Everest Yayınları’ndan Ankara-İstanbul Karatreni (2001) adlı denemeler kitabı, Bugün de Ölmedim Anne (2001) adıyla Toplu Şiirleri’nin ilk cildi ve Ne Balık, Ne de Kuş (2002) yayımlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!