CHP’den Çarşı’ya destek... CHP'li Tanrıkulu, iddianameyi yırtıp attı

Güncelleme Tarihi:

CHP’den Çarşı’ya destek... CHPli Tanrıkulu, iddianameyi yırtıp attı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 11:42

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önüne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Milletvekilleri Melda Onur, Mahmut Tanal, Umut Oran, Kadir Gökmen Öğüt, Çarşı Grubu’na destek verdi. Bir hukukçu olarak, hazırlanan iddianamenin yok hükmünde olduğunu söyleyen Tanrıkulu, iddianameyi yırtarak yere attı.

Haberin Devamı

Adliye binası önünde toplanan ve Çarşı pankartları açan yaklaşık 300 kişilik Çarşı Grubu üyesi, “Çarşı vicdandır, yargılanamaz” , “Her yer İnönü, her yer Beşiktaş” , “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” , “Süleyman Seba’nın askerleriyiz” ve “Berkin Elvan, 15’inde bir fidan“ şeklinde sloganlar attı

Çarşı Grubu’na destek için partililerle birlikte İstanbul Adalet Sarayı önüne gelen ve boynuna Beşiktaş atkısı takan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Bugün biz Çarşı cesaretiyle, yüreğiyle beraberiz. Bu iddianame, bir hukukçu olarak söylüyorum yok hükmündedir. Yargı, AKP’nin sopası olarak kullanılmaktadır. Bunu bugün burada yırtıp atıyoruz. Bu iddianamenin hiçbir anlamı yoktur. Onların iddianameleri varsa, bizim de yüreğimiz var” deyip iddianameyi yırttı.

Haberin Devamı

''İDDİANAME İPTAL EDİLİP, BERAAT VERİLMELİ''

Dünyada ilk kez bir futbol takımının taraftarları hakkında, darbeyle ilgili iddianame düzenlendiğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da, “Dünyanın en büyük adliyesini, AVM’sini yaptık diyorlar ya, dünyada bir futbol takımının taraftarlarına da ilk olarak bir hükümet hakkında darbeyle ilgili bir iddianame düzenlenmiş. Bu iddianamenin fezlekesine baktığınız zaman, fezlekenin hiçbir tarafında hükümete yönelik bir darbenin yazıldığına ilişkin tek bir cümle bulamıyorsunuz. Ancak ve ancak, Cumhuriyet Savcısı, hükümete darbe olarak bir iddianame düzenlemiş durumda. Maalesef bu iddianame, siyasi iktidarı rahatlatmak için ve hani deriz ya bağımsız ve tarafsız bir yargının olması lazım, burada maalesef taraflı olarak düzenlenen bir iddianame söz konusudur. Bugün ilk duruşması yapılan ve hukuka aykırı olarak düzenlenen bu iddianamenin iptal edilerek ilk celsede haklarında dava açılan, özgürlük isteyen demokrasi isteyen, adalet isteyen insanlarımız için derhal beraat kararı verilmesi gerekmektedir. Herkesi Çarşı Grubu’na desteğe davet ediyorum” dedi.

BAL DA DESTEK VERDİ

Çarşı Grubu’na destek için gelen Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı ve Bağımsız Milletvekili İdris Bal ise, “Ülkemiz kötü bir dönemden geçiyor. Maalesef 17 ve 25 Aralık sonrası sivil iktidar meclisteki çoğunluğunu da arkasına alarak medya üzerinde, yargı üzerinde, devlet kurumları üzerinde ağır bir baskı oluşturdu. Hatta bununla da kalmadı, taraftar grupları üzerinde bile ağır baskı oluşturdu. Meseleyi o kadar çığırından çıkardılar ki, bir taraftar grubu, Çarşı Grubu’yla ilgili, Beşiktaş taraftarıyla ilgili darbe yapma iddiası ortaya atıldı. Maalesef bunun da bugün yargılaması oluyor. Tabi ki yargılama normaldir ama yargı bağımsız olmalı. Biz adil yargılamadan yanayız. Bizler siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun, mesele demokrasi olduğu zaman, hukuk olduğu zaman hep beraber olmamız gerekiyor. Hukuksuzluğa, iftira terörüne, baskılara dur dememiz gerekiyor ve demokrasi ve hukuk flaması altında toplanmamız gerekiyor. Çare ortak payda demokrasidir, hukuktur, şeffaflıktır, hesap verebilirliktir, yargı bağımsızlığıdır, medyanın özgür olmasıdır. İddia ediyorum ki, ne sağcı, ne solcu, ne Müslim, ne gayri müslim kimse şeffaflıktan, hesap verebilirlikten yargı bağımsızlığından, özgür medyadan rahatsız olmaz. Sadece ve sadece hırsızlar, arsızlar ve yolsuzlar rahatsız olur” dedi.
.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!