Juande Ramos: Galatasaray'a gelirim

Güncelleme Tarihi:

Juande Ramos: Galatasaraya gelirim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 11:36

Galatasaray'a 'sportif direktör' olması gündeme gelen İspanyol teknik adam Juande Ramos, böyle bir teklif gelmesi durumunda mutlaka değerlendireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın önümüzdeki mayıs ayında yapılacak kongresinde başkan adayı olacağını açıklayan Turgay Kıran'ın sportif direktör olarak transfer etmeyi planladığı İspanyol teknik adam Juande Ramos, Türkiye'de çalışmaya sıcak baktığını söyledi. Sevilla'yı çalıştırdığı dönemde 2 kez Avrupa Ligi şampiyonluğu ve 1 kez Avrupa Süper Kupası kazanan Ramos, Radyospor'a verdiği röportajda, Galatasaray ve Türk futbolu hakkında önemli tespitlerde bulundu. Halen İstanbul'da bulunan Juande Ramos'un röportajı şöyle:

"TÜRKİYE LİGİ ZORLU VE YARIŞMACI BİR LİG"
- İstanbul'u çok seviyorsunuz; Türk Ligi'ni de seviyor musunuz?
İspanya'nın güneyine benzeyen çok önemli bir şehir. Pekçok tarihi yapıyı ve olayı yaşayabileceğiniz bir yer. Ben buradaki yaşam biçimini çok seviyorum ve şehre büyük bir saygım var. Türk Ligi'ni elbette takip ediyorum. Baz maçları görme imkânım oldu. İnternetten de pekçok gelişmeyi takip ediyorum. Bence çok yarışmacı ve zor lig. İlk üç sırada Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe var; aralarında ise 1'er puan fark var. Bu, Türk Ligi'nin çekişmeli ve her an her şeyin olabileceği bir yarışma olduğunu gösteriyor. Bence bu üç ekip de birbirine yakın güçte görünüyor. Tabii ki başka dinamikler de devreye giriyor.

Haberin Devamı

-Şu anda teklif aldığınız takımlar var mı?
Şu anda birkaç teklif var. Ukrayna'da Dinopro takımında geçen 4 yıllık çalışma sürecinin ardından, biraz rahatlama, dinlenme zamanı belirledim kendim için. Ama bu gelen teklifleri değerlendirmeyeceğim anlamına gelmiyor. Elbette değerlendireceğim ve tabii ki Türkiye'de çalışmak benim için önemli bir opsiyon.

Juande Ramos: Galatasaraya gelirim

"TÜRKİYE'DE ÇALIŞIRIM, BİR PROFESYONEL OLARAK TEKLİFLERE AÇIĞIM"
- Galatasaray başkan adayı Turgay Kıran'ın size sportif direktör olarak düşünmesiyle ilgili ne diyeceksiniz?
Ben bir profesyonel olarak gelen tüm tekliflere açığım. Bun nedenle Türkiye'den gelebilecek önemli bir projeye hayır diyeceğimi sanmıyorum. Olabilir. Ülkem İspanya'dan da çok fazla teklif oluyor. Ama tabii ki yurt dışında çalışma deneyimim yüksek olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de tabii ki çalışırım. Önemli olan önerilecek projenin niteliğidir. Galatasaray başkan adayı Turgay Kıran'ın benim düşüncelerime değer veriyor olması, bir teklif getirme düşüncesinin olması benim için son derece saygın, saygıyla karşılanabilecek bir yaklaşım olur.

Juande Ramos: Galatasaraya gelirim
GALATASARAY'A WENGER YA DA RAMOS

Haberin Devamı

"GALATASARAY'IN AVRUPA'DA ALDIĞI SONUÇLAR ÇOK ŞAŞIRTICI"
-Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde aldığı sonuçlar için ne diyeceksiniz?

Açıkçası çok şaşırdım. Sadece 1 puanla grup aşamasında elenmelerini beklemiyordum. Bu sonuç taraftarlar için hayal kırıklığı oldu. Beklentiler yüksekti. Ama futbolda bunlar oluyor. Geçen sezon gruptan çıkmayı başarmışlardı. Bu sene Avrupa Ligi'ne gitme hakkı daha kazanılamadı. Elbetteki futbolda buna benzer düşüşler olabilir. Ama önemli olan önlem almak ve iniş çıkışların sürekli ve sert olmasını engellemektir.

Juande Ramos: Galatasaraya gelirim

"TÜRK TAKIMLARININ BÜTÇESİ VAR AMA..."
-Türk takımları neden Avrupa Kupaları'nda başarılı olamıyor?

Bu çok derin ve pek çok yönüyle analiz edilmesi gereken bir problem. Önemli ve ülke içerisinde milyonlara hitap eden takımlardan bahsediyoruz. Bunlar Avrupa'da başarılı olmak için gereken, rekabeti sağlayacak bütçelere sahipler. Ancak sürükleyici oyuncular ve sağlam bir mental anlayış gerekir. Sağlam bir motivasyona sahip olmak gerekir. Bütün bunlar üzerinde ciddi bir çalışma yapmaya ihtiyaç var. Bu potansiyelin büyük Türk takımlarda olduğunu görüyorum. Önemli olan bu potansiyeli başarıya dönüştürecek projeleri bulmak ve hayata geçirmektir.

Haberin Devamı

Juande Ramos: Galatasaraya gelirim

"GALATASARAY'IN BANA SUNACAĞI PROJE ÖNEMLİ"
-Galatasaray'dan gelebilecek olası bir teklife açık mısınız?
Tamamen bu hedefle yola çıkmış bir kulübün sunacağı projeye bağlı. Böyle bir proje içerisinde elbette Avrupa'da çok yarışmacı ve hedefe giden bir ekip kurarım. Ama bunlar hepsi üzerinde uzlaşılacak projeye ve bunun uygulanmasına bağlı. Ben bu proje çerçevesinde elbette Avrupa'da gelmeyen başarıyı getirebileceğimi düşünüyorum. Benim için elbette futbolu yöneten, örneğin İngiltere'de Wenger'in Arsenal'de yaptığı gibi takım menajerliği gibi bir misyon kabul edilebilir. Ben bunu görüşmeye hazırım; ama içeriği önemli. Ben böyle bir sorumluluğu Türkiye'de gerçekleştirebilecek kadar kendimi buradaki koşullara hazır hissediyorum. Elbette iyi bir şey olabilir.

Haberin Devamı

JUANDE RAMOS KİMDİR

DOĞUM TARİHİ: 1954
ÜLKESİ: İspanya
ÇALIŞTIRDIĞI TAKIMLAR: Ilicitano, Debut 1990, Levante, Logrones, Barcelona B, Lleida, Rayo Vallecano, Real Betis, Espanyol, Malaga, Sevilla, Tottenham, Real Madrid, CSKA Moskova, Dnipro
BAŞARILARI: Sevilla'da; 2 Avrupa Ligi, 1 Avrupa Süper Kupası, 1 Kral Kupası, 1 Süper Kupa, Totttenham'da; 1 Lig Kupası

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!