Nar Tugan ateşi yarın yanacak

Güncelleme Tarihi:

Nar Tugan ateşi yarın yanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 01:15

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Nar Tugan Kültür Etkinlikleri, 21 Aralık'ta şenlik ateşinin yakılmasıyla başlayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi ve D Marin Turgutreis tarafından düzenlenen Nar Tugan Kültür Etkinlikleri kapsamında Gündoğan Sahili'nde kokteyl verilecek. Burada yakılacak şenlik ateşinin ardından etkinlikler aynı gün akşam Bodrum belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde devam edecek. Şef Nesrin Bayramoğulları yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası klasikten pop müziğe değişik eserler seslendirecek. Solist olarak sahneye opera sanatçısı Altuğ Dilmaç çıkacak. 35 dansçının performans sergileyeceği İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu da bir gösterisi sunacak.

Nar Tugan ateşi yarın yanacak

4 BİN YILLIK GELENEK YAŞATILACAK
Etkinliği organize eden Arif Vidinli, 4 bin yıl önce Altaylar'da yaşayan Türklerin inançlarına göre, şenliğin başladığı günün gecesinde ışığın karanlığı yendiğini ve günlerin uzamaya başlaması nedeniyle düzenlendiğini söyledi. Unutulmaya yüz tutan bir Türk geleneğinin yeniden canlandırıldığını belirten Vidinli, "Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar gelen ve unutulmaya yüz tutan bir geleneği yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak gayretindeyiz. Şenlik ateşi kokteyl, konser ve Orta Asyaya bizi götürecek dans performansının sergileneceği etkinlikler yeni yıl öncesi ilçeye renk getirecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!