Liderler Şeb-i Arus törenlerinde buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Liderler Şeb-i Arus törenlerinde buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 11:28

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın Konya'da Mevlana'yı anmak için düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerinde buluşacak. Erdoğan ve Davutoğlu, anma programı öncesi Konya- İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren'in açılış törenine katılacak.

Haberin Devamı

Mevlana'ya anmak için düzenlenen ve 7 Aralık günü 'Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü' ile başlayan 'Mevlana'nın 741'inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri' 17 Aralık günü (yarın) Şeb-i Arus ( Mevlana'nın, Allah'a sevgiyle kavuşma günü olarak düşündüğü ve düğün gecesi olarak adlandırdığı gece) törenleriyle sona erecek. Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde yapılacak törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok sayıda bakan ve davetli katılacak.

KONYA- İSTANBUL YHT SEFERİ BAŞLIYOR

Şeb-i Arus törenleri için kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, öğle saatlerinde ise Konya Gar'ın da düzenlenecek olan Konya- İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren'in açılış törenine katılacak.
Erdoğan ve Davutoğlu, Valilik tarafından Dedeman Otel'de gerçekleşecek akşam yemeğinde ise Konya il yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadamlarıyla bir araya gelecek. Ardından Şeb-i Arus törenine geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!