Ege'ye 'Dalga' vurdu

Güncelleme Tarihi:

Egeye Dalga vurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 01:07

RESSAM Onay Akbaş'ın "Dalga" adını verdiği İzmir'deki ilk resim sergisi, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

2014 Sedat Simavi Görsel Sanatlar ödüllü Onay Akbaş'ın sergisinin açılış kokteyline Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper ile çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Sanat yaşamını 1988'den beri Paris'te sürdüren, dünyanın birçok kentinde ve sanat fuarlarında 50'den fazla kişisel sergi düzenleyen sanatçının "Dalga" konseptli sergisi İzmirli sanatseverlerden tam not aldı.

Sergi açılış kokteylinde İzmirli sanatseverlere hitap eden Akbaş, son dönemlerde dünya üzerinde halkların sınırları zorlayan eylemlilik hali ve oradan oraya savurduğu bireyin varoluş hezeyanlarına parmak basan estetik ve felsefi göndermeleri hedeflediği büyük boyutlu tuvallerinde, merkezden dışa doğru, dört yönlü hareket eden "Dalga" formalarındaki enerjiye dikkat çekmeyi hedeflediğini söyledi.

Ege Üniversitesi'nin 60'ncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen sergi açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise Akbaş'ın Ankara ve İstanbul'dan sonra İzmir'deki sergisine ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Serginin 31 Ocak'a kadar açık kalacağını belirterek, resme, sanata ilgi duyanların kaçırmamalarını önerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!