CHP'de yeni il başkanı Salı açıklanacak

Güncelleme Tarihi:

CHPde yeni il başkanı Salı açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 11:34

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, milletvekili adaylığı nedeniyle 23 Aralık Salı günü istifa edecek, Engin, aynı gün yerine geçecek il başkanını da kamuoyuna açıklayacak.

Haberin Devamı

İzmir’de CHP İl Başkanı Ali Engin, milletvekili adaylığı nedeniyle yönetim kurulundaki sekiz üyeyle birlikte istifa edecek. Engin, cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na adaylık nedeniyle istifa edeceğini bildirmiş Kılıçdaroğlu da "Hayırlı olsun. Sen bilirsin, başarılar dilerim" demişti. Engin, Kılıçdaroğlu’na, "Yönetim kurulu, yeni il başkanını kendisi seçmek istiyor" dedi. Kılıçdaroğlu da "Bence bir sakıncası yok. Bu konuları Tekin Bingöl (örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı) ile görüşün" dedi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi dün (pazartesi) olağanüstü topladığı il yönetim kuruluna aktardı. Engin, kurula "İl başkanı olmak isteyen var mı" diye sordu. Kuruldan kimse göreve talip olmadı. Engin, kurala birkaç gün düşünme süresi tanırken yönetim kurulu da Engin’e yeni il başkanını dışardan belirlemek için görüşme yapma yetkisi verdi.

CHP İzmir İl Başkanı Engin, 23 Aralık Salı günü Kültüpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği veda toplantısında görevinden ayrılırken yeni il başkanını da kamuoyuna açıklayacağını belirterek, "Yeni il başkanının kim olacağını görüşmelerle belirleyeceğiz. Örgütü tanıyoruz, bu işi kimin yapıp yapamayacağını biliyoruz. Uzlaşma sağlayıp partiyi genel seçimde yönetecek kişiyi belirleyeceğiz. Amaç, İzmir’de en iyi sonucu alabilmek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!