Çanakkale'de korkutan depremler

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede korkutan depremler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 11:19

ÇANAKKALE ve çevresi, Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğündeki depremle sallandı. Bu depremi bir dakika sonra 3.5 büyüklüğünde artçı şok izlerken kısa süreli panik yaşandı.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, merkez üssünü Çan İlçesi Bozguç Köyü yakınları olarak saptadığı depremin saat 11.02’de ve yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise bu depremin 4.4 büyüklüğünde ve yerin 8.8 kilometre derinliğinde olduğunu saptadı. Bu depremi saat 11.03’te büyüklüğü 3.5 olan artçı şok izledi.

Arta arda meydana gelen sarsıntılar, Çan ilçesi başta olmak üzere çevre ilçeler ve Çanakkale kent merkezinde de hissedilirken paniğe kapılan birçok kişi evlerinden ve işyerlerinden sokağa fırladı.

Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, ilk belirlemeler göre depremin hasara yol açmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Çanakkalede korkutan depremler

AFAD'TAN AÇIKLAMA

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, saat 11.02'de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığının tespitine göre, saat 11.02'de merkez üssü Çan olan 4,3 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Derinliği 7 kilometre olan deprem, il merkezi ve çevre ilçelerde de hissedildi. Sarsıntıyı hisseden vatandaşlardan bazıları, ev ve iş yerlerinden çıkıp bir süre dışarıda bekledi.

ÇAN KAYMAKAMI KAKİLLİOĞLU: "ŞU ANA KADAR BİZE OLUMSUZ BİR DURUM YANSIMADI"

Çanakkale'nin Çan ilçesi Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, 4,3 büyüklüğündeki depremle ilgili şu ana kadar kendilerine olumsuz bir durum yansımadığını bildirdi.

Kakillioğlu, merkez üssü Çan olan deprem sırasında Kaymakamlık binasında bulunduklarını, sarsıntıyı kendilerinin de hissettiğini söyledi. Geçmiş olsun dileğinde bulunan Kakillioğlu, "Şu ana kadar bize olumsuz bir durum yansımadı" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!