Afd’nin foyası ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Afd’nin foyası ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 09:33

Euro karşıtı parti Almanya için Alternatif’in (AfD) Başkanı Bernd Lucke’nin foyası, katıldığı televizyon programında sunucu Günther Jauch’un bir sorusuyla Bernd ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ünlü sunucu Günther Jauch’un programında İslam ve göçmen karşıtı Pegida yürüyüşleri tartışıldı. Euro karşıtı parti olarak bilinen ve Pegida yürüyüşlerine destek veren Almanya için Alternatif (AfD) partisi Başkanı Bernd Lucke, programda “Pegida’nın taleplerini meşru bulmuyorum” dedi. Ancak sunucu Jauch, bunun üzerine şimdi sizin Facebook sayfanıza bir göz atalım diyerek, sayfayı ekrana getirdi. Bernd Lucke’nin sayfasında şu satır yer alıyordu: “Pegida’nın taleplerini meşru buluyorum...”
Maskesi düşen Bernd Lucke, “Haklısınız, sayın Jauch, 1-0 kazandınız” dedi.

DEVAMLI FARKLI

Programa katılan CDU’lu politikacı Jens Spahn da programda İran’dan veya bir başka Müslüman ülkeden mühendislerin Almanya’ya hoş geldiğini söyleyen Bernd Lucke’nin bir yalanını daha ortaya çıkardı. Spahn, “BZ gazetesine verdiğiniz demeçte ‘Müslüman ülkelerden buraya göç istemiyoruz. Onlar sınır bölgelerinde kalsınlar, oraya daha iyi uyum sağlarlar’ diyorsunuz. Sizin bir sözünüz birini tutmuyor. Duruma göre konuşuyorsunuz” dedi.

Hareketin üç elebaşı: Sabıkalı, yabancı düşmanı ve ırkçı

Programda Pegida yürüyüşlerini düzenleyen üç kişinin kimler olduğu da anatıldı. Hareketin kurucusu sabıkalı Lutz Bachmann’ın “Bana ikinci şans tanıyın” sözleri hatırlatıldı ve “Ama suç işleyen yabancıların derhal sınırdışı edilmesini istiyor” denildi.

- İkinci adam Thomas Tallacker’in Facebook sayfasında, Berlin’deki bir bıçaklama olayıyla ilgili olarak “Mutlaka yarı aç bir ramazan Türkü’dür” yazısı ekrana getirildi.

- Hareketin üçüncü adamı Siegfried Daebritz’in de Facebook sayfasında yabancı düşmanı yazılarına dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!