Yalan söylüyor

Güncelleme Tarihi:

Yalan söylüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 04:11

Eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, kendisi hakkında Hürriyet’e açıklamalar yapan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’a yanıt verdi. Doğan, “Açıkça yalan söylüyor. Hezeyan içindedir kendisi. Nasıl da uyduruyor” dedi.

Haberin Devamı

Doğan’ın değerlendirmeleri şöyle:

KUVVET 2010’U GÖNDERMEDİ

“Hiçbir zaman, hiçbir şekilde aykırı bir senaryo doğrultusunda bir oyun oynanmamıştır. Balyoz davası boyunca yaptığım açıklamalar ayan beyan ortada. Hepsi yerli yerinde duruyor. Aytaç Yalman bize Kuvvet 2010 oyununu göndereceğini söyledi. Ancak herhalde kendisinin de belirttiği gibi Ankara’nın o dönem yoğun gündeminden dolayı gönderemedi. Biz de o zaman Yunanistan’ın karasularını 12 mile çıkarma ihtimaline karşı hazırlanan oyunu oynadık. Yunanistan böyle bir şeye ne zaman cüret eder? Türkiye’nin iç meselelerine yoğunlaşıp dış sorunlarında zayıf düşeceği zamanı kollar. Yoksa biz kara, deniz ve hava gücü olarak çok güçlü olduğumuz için böyle bir şeye kalkışmaz. Böyle bir senaryo doğrultusunda oynanmış bir oyun. Neden bu oynandı? Kuvvet 2010 bize gelmediği için. Bizim de Genelkurmay’ın belirlediği takvime göre seminerimizi yerine getirmemiz lazım. Bu oyunun oynanacağını hem Genelkurmay Başkanlığı’na ilettik, hem de Kara Kuvvetleri’ne. Böyle bir bildirim yapmadan oyun oynanır mı? Yani onun (Aytaç Yalman’ın) başında olduğu Kuvvet Komutanlığı’nın bilgisi var. Ona Komutanlık’ta birlikte çalıştıkları ilettiler mi, iletmediler mi, onu bilemem. Kendisi (Aytaç Yalman) açıkça yalan söylüyor. Hezeyan içindedir kendisi. Bir kez daha söylüyorum, tüm bu seminerden Genelkurmay’ın ve Kara Kuvvetleri’nin haberi vardır. Öyle bize gelmiş ‘Onu değil, bunu oynayın’ diye bir söz, bir laf yok.

İĞRENÇ SÖYLEM

Gönderdiği müşahit General Tevfik (o dönem Tuğgeneral rütbesindeki Tevfik Özkılıç) ‘EMASYA’ oynadılar demiş. Ne oynadığımızı anlattım size ki ben tüm oyunu, semineri kayıt altına aldırmışımdır. Neyi, kimden saklayacağım. Bir de benim için demiş ki ‘Çetin Doğan benim baş düşmanımdır’. Çok iğrenç bir söylem bu. Komutanlık yapmış bir insana yakışmaz.

HİLMİ PAŞA DÜRÜSTTÜR

Yine yazıldığına göre Hilmi Paşa (Özkök) bana telefon açmış ‘Ayağını denk al’ demiş. Nasıl da uyduruyor. Bakın Hilmi Paşa ile fikren uyuşmasak da kendisi dürüst ve namuslu bir adamdır. Aytaç gibi Atatürkçü görünüp de öyle şeyler yapmaz. Neyse; Hilmi Paşa benimle konuşmasında ‘Bazı emekli generaller ile sivillerin bir şeyler yapmak istediğine dair duyumlar aldığını’ söyledi. Ben de kendisine en net şekilde ‘Efendim biz meşru zemindeyiz, şüpheniz olmasın’ dedim. Açın sorun kendisine.

UYDURMUŞ, İNSAF YAHU

Kendisinin mahkemeye gelmemesini de istemişiz diye uydurmuş. İnsaf yahu. Mahkemede yaptığımız açıklamalar ortada. ‘Gelsinler ve sadece gerçekler nedir onları açıklasınlar’ dedik, yüzlerce kez. Hiçbir şekilde benim tarafımdan gelmesin diye bir mesaj gönderilmiş ve beyanat verilmiş değildir. Daha devam edecekmiş açıklamaları. Hepsini okuyalım, ona göre ben de ayrıntılı yazılı bir açıklama yapacağım. Allahınız aşkına senaryoda Türk-Yunan savaşı ele alınıyor. Bunun neresi suç ben bunu gerçekten anlamıyorum. Bir kez daha söylüyorum. Biz her şeyi bildirdik. Müşahidini oraya göndermiş. Müşahidi ona durumu nasıl bildirdi onu bilemem.”

Haberin Devamı


Ne söylesem polemik olur

Haberin Devamı

HÜRRİYET’in telefonla ulaştığı eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ise midesini üşüttüğü için evinde yattığını, gözünden katarakt ameliyatı olduğu için de Yalman’ın açıklamalarını okuyamadığını söyledi. Retinasını da çizdirdiğini söyleyen Özkök, “Sormayın hepsi birbiri ardına geldi. Nasıl okuyayım” dedi. “Yalman’ın açıklamasına göre siz, darbe söylentileri nedeniyle Çetin Doğan’a telefon edip ‘Ayağını denk al’ demişsiniz. Bu doğru mu?” sorusuna ise Özkök, “Ben şimdi bu durumda ne söylesem polemik konusu olur. En iyisi boşverin bunları. Gerçekten yatıp istirahat etmek istiyorum. Şu anda inanın çok konuşacak durumda değilim. Gerekirse ben sonradan konuşurum” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!