Deniz bitti kaçtı gitti

Güncelleme Tarihi:

Deniz bitti kaçtı gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 00:14

Eski G.Saray Başkanı Adnan Polat açtı ağzını yumdu gözünü, ilk hedefi Aysal'dı.

Haberin Devamı

“Yeter artık. Herkes aklını başına alsın. Artık sessiz kalmayacağım. Kimsenin ağzı sulanmasın.”
“Tüm branşlarda 30 senede 1 milyar dolar harcanmış. Aysal 3.5 senede bu parayı harcamış.”
Galatasaray Kulübü’nün demokrasi devrimine ihtiyacı var. Lütfen artık herkes uyansın. Kandırıyorlar...”

G.SARAY eski başkanı Adnan Polat düzenlediği basın toplantısında sarı kırmızılı camiada bomba etkisi yaratacak açıklamalara imza attı. Özellikle kendisinden sonra göreve gelen başkan Ünal Aysal ve onun en büyük destekçisi İnan Kıraç’ı hedef alan Polat şunları söyledi:
Yeter artık. Herkes aklını başına alsın. Artık sessiz kalmayacağım. Kimsenin ağzı sulanmasın. Galatasaray’ı kimsenin patronajı altına sokmayacağız. Testi kırıldı. İnan Kıraç’ın yüreği yetiyorsa istediği yerde, TV kanalında karşıma çıksın, konuşalım. İsterse yanına Ünal Aysal’ı da, danışmanlarını da alsın. Ben tek başıma çıkacağım. Galatasaray’ın röntgenini çekelim.

Haberin Devamı

‘SELÇUK iNAN’IN SÖZLEŞMESiNi VERDiM’

Son 30 senedeki yönetimlere ve başkanlara baktım. Tüm başkanlar 30 senede 1 milyar dolar harcamamış. Aysal, 3.5 senede bu parayı harcadı. Aysal hazır miras aldı. Önünde hazır pasta vardı. Deniz bitti, bunu görünce kaçıp gitti. Varlıkları ateşe attılar, çıra gibi yandı. Ünal Aysal kulübü batma noktasına getirdi. G.Saray’ı zor günler bekliyor. Ünal Aysal ile göreve seçilmesinin ardından bir araya geldik. Gönlümüz kırıldı, elimde bir sözleşme vardı. Selçuk İnan’ın sözleşmesi vardı. Ali Dürüst ile görüştüm ve sözleşmeyi gösterdim. ‘Bunu imzala, Selçuk İnan’ın transferine imza atıyorsun’ dedim.

‘PROTESTOLAR ÜSLUPTAN KAYNAKLANDI’

2010 yılında G.Saray’ı kuyudan düzlüğe çıkardık. Arena’yı açmak için acele ettim. Bazı arkadaşlar ise sonra açmamı istiyordu. Onların derdi benim stadı açmamı istememeleriydi, tarihe geçmemi istemediler. Açılış günü emniyetten arkadaşlar geldi. ‘Provokasyon olacak’ dediler. Tepki, TOKİ Başkanı’nın üslubuna yanlış konuşmasına idi. Islık olayı nedeni ile sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan özür diledim. Stadın açıldığı gün hayatımın en kötü günü oldu.


DUYGUN YARSUVAT’A:

Haberin Devamı

AYSAL DÖNEMi iÇiN AYRI BiR iBRA YAPMALI

AZİZ YILDIRIM’A:

DOSTUMDUR. ŞiKE YAPTIYSA CEZASINI ÇEKsin

STAT AÇILIŞINDA OLANLARA:

EN KÖTÜ GÜNÜMDÜ ERDOĞAN’DAN ÖZÜR DiLEDiM

VE FATİH TERİM’E:

ONUN SÖZÜYLE RIJKAARD’I GÖREVDEN ALDIK


‘AYSAL’A HIRSIZLARIN LiSTESiNi VERDiM’

“Ben kulüpten ayrılırken Aysal’a yolsuzlukları belgeli 39 kişinin belgesini verdim. ‘Bu adamları kulübe almayın’ dedim. Hırsızlıkları ya da karaborsa yaptıkları kanıtlanmış adamların çoğunu kulübe geri aldılar. Geldiler kurumsallık dediler. Ne anladınız kurumsallıktan.”


KAÇMADIM BURADAYIM

Polat’ın iddialarına konunun muhatabı Aysal’dan jet yanıt geldi: “Galatasaray’da deniz hiçbir zaman bitmez.”

G.saray eski başkanı Ünal Aysal, Adnan Polat’ın “Kaçtı, gitti” iddialarına yazılı bir açıklama yaparak yanıt verdi. Aysal’ın açıklaması şöyle oldu: “Kulübümüzün saygınlığına zarar verenlere, “kaçtı gitti, yedi bitirdi” manşeti atan haber sitesi sorumlularına; bir kez daha buradayım, gitmedim, diyorum.
Galatasaray’ı finansal olarak nasıl aldığımızı nasıl bıraktığımızı gösteren bu sonuçları, Yarsuvat başkanlığında yapılan, olağan üstü mali genel kurul toplantısında kürsüye çıkarak genel kurul üyeleri, G.Saray camiası ile paylaştım. Ben buradayım ve 109 yıllık G.Saray Kulübü’nde asılsız iddia ve temennilerle deniz hiçbir zaman bitmez.”

Haberin Devamı

‘DÜŞÜNMÜYORUM’ DEDi 2 AY SONRA FLORYA’DAYDI

“2011’de Fatih Terim ile Yiğit Şardan’ın teknesinde bir araya gelmiştik. Kendisine G.Saray’ın ona ihtiyacı olduğunu söyleyip ‘Florya’nın başına geç’ dedim. Yanıtı ‘Florya’da bir teknik adam var, nasıl geçeyim oldu’ Ben de, yarın saat 10.00’da Rijkaard ile konuşup kendisine teşekkür ederek yollarımızı ayıracağımı söyledim. Fatih Terim’in sözüne istinaden Rijkaard’ı görevden aldık.
Terim geldi ve ‘Eşimle sabaha kadar oturdum, düşündüm. Türkiye’de takım çalıştırmayı artık istemiyorum’ dedi. 2 ay sonra Galatasaray’ın başına geçti. Ne söyleyeyim ki daha…”

GELiN BiRLiKTE ARASTIRALIM

Adnan Polat, “Galatasaray’da artık sessiz çoğunluğun sesi çıkmalı” dedi.

Haberin Devamı

“G.SARAY’IN demokrasi devrimine ihtiyacı var. Lütfen artık herkes uyansın. Kandırıyorlar. Sessiz kalan liselilerin artık ayaklanması lazım. İç barış artık sağlanmalı. Sessiz çoğunluğun sesi çıkmalı. G.Saray 40-50 kişinin menfaatinin elinde gidiyor. Faruk Süren borçsuz kulüp aldı. Sonra 4 defa şampiyon oldu. UEFA Kupası’nı aldı, işin hakkını verdi. Sonra Faruk Süren’in AIG projesine ben de karşıydım. Ama projesini tamamlamasına fırsat vermediler. Onu da harcadılar. Sonra bana yüklendiler. Bundan sonra gerekli cevabı alacaklar. Gelin, teklif ediyorum G.Saray’da her şeyi ortaya çıkaralım. Bağımsız yabancı bir denetleme firmasına 2000 ile 2014 yılı arasında Galatasaray kulübünün sportif, mali ve idari her noktasını araştırtalım.”

‘MAYISTA ADAY DEĞiLiM’

Haberin Devamı

“MAYISTAKİ kongrede adaylık düşüncem yok. Geceden gündüze karar değiştirmem. G.Saray ibra usulsüzlüğünü kaldırmazsa, G.Saray’ın hiçbir etkinliğine katılmayacağım. Yarsuvat ve yönetimi martta Aysal dönemi için ayrı ibra oylaması yapmalı.”

EN DEGERLİ DERECE 2011’DEKi 8.’LiK

Tartışılan 2010-2011 sezonu için konuşan Adnan Polat “En kıymetli ve değer verdiğim sportif sonuç 2011 yılındaki 8’liktir” dedi.

EN çok gurur duyduğum şampiyonluk 2011’deki 8’incilik. 2011 Haziran’da G.Saray dergisi beyaz kapakla çıktı. Genel yayın yönetmenini aradım, başkanın isteği dedi.
Kirli miydik de gelince beyaz sayfa açtılar. 2011’de Türkiye’de şike sürecine bulaşmamış tek büyük kulüptük. Temiz kaldık.

‘YILDIRIM 25 senelik dostum’

En kıymetli ve değer verdiğim sportif sonuç 2011 yılı 8.’liğidir. Temiz kalıp dik durduk. Aziz Yıldırım’ı 25 senedir tanıyorum. Dostluğumuz var. Ama ben ne Yıldırım’ın ne de kimsenin dümen suyuna girerim. Eğer Yıldırım şike yaptı ise cezasını çekmeli. Fenerbahçe, Beşiktaş bizim rakibimiz. Düşmanımız değil.

Pandev’e sonra bakacağız

ABDURRAHİM Albayrak, NTVSPOR’a “Umut Gündoğan ve Yasin Karabük’e kiralık gidecek. Karabük Furkan’ı satın almak istiyor. ‘Oyuncu ile anlaşırsanız olabilir’ dedik” diye konuştu. Albayrak, Pandev için ise “Maç oynasın bakacağız ama Pandev yüklü miktarda para alıyor” dedi.

Polat, Yıldırım ve Serdar Bilgili 15 Ağustos 2014’te Süleyman Seba’nın cenaze töreninden birlikte tekne ile ayrılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!