Bu Liverpool çok başka

Güncelleme Tarihi:

Bu Liverpool çok başka
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 23:51

Daily Mail Gazetesi’nin ünlü spor yazarına göre İngiliz ekibi eski gücünden çok uzakta.

Haberin Devamı

Siyah beyazlılar, her takımla başa çıkacak kapasitede ve Barlow’un gözünde bu kez Demba Ba faktörüyle avantajlı olan taraf.

LİVERPOOL - BEŞİKTAŞ

19 ŞUBAT 2015: Anfield Road
26 ŞUBAT 2015: Olimpiyat Stadı


İNGİLİZ Daily Mail Gazetesi spor yazarı Matt Barlow, Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Liverpool’u, Hürriyet için değerlendirdi.
Liverpool’un eski günlerinden oldukça uzakta olduğuna dikkat çeken Barlow, Beşiktaş’ın kendini yeterince ispatladığını dile getirerek, 8-0’ın rövanşı niteliği taşıyan eşleşmeyle ilgili şu analizi yaptı...
- Chelsea ile geçen sezon Anfield Road’da oynanan maçın kader adamı Demba Ba’dan başkası değildi. Ba, Liverpool’un çöküşünü hazırladı. Chelsea sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılırken, Ba ilk golü attı. Ve Liverpool’un çeyrek asırlık şampiyonluk rüyasını sonlandıran futbolcu oldu.

“BALOTELLİ BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI”

- LİVERPOOL için harika bir sezonun ardından kaybedilen şampiyonluk taraftarlarda da büyük üzüntü yarattı. Ancak yeni sezona yeni umutlarla giren Liverpool ve Rodgers için işler yolunda gitmiyor. Takımın en önemli silahı Luis Suarez satıldı. Sturridge sakat. Sterling şu anda takımın en iyi futbolcusu ancak baskı anlarında bir anda ortadan kayboluyor.
- Kaptan Gerrard ise eskisi gibi değil. Taraftarlar bile artık ona tepkiyle bakıyor. Suarez’in yerinin doldurması için alınan Mario Balotelli tam bir hayal kırıklığı yarattı. Ona olan öfke de her geçen gün büyüyor. Şampiyonlar Ligi’nde alınan sonuçlar Liverpool’un bu sezon yaşadığı felaketin kısa bir özetiydi. Liverpool artık hiç de eskisi gibi değil.

“BEŞİKTAŞ İYİ TAKIM OLDUĞUNU KANITLADI”

- BEŞİKTAŞ gerçekten iyi futbol oynuyor. Arsenal ve Tottenham maçlarında ne kadar iyi bir takım olduklarını ispat ettiler. Beşiktaş karşısında geçmişte alınan 8-0’lık galibiyet ve İstanbul’da 2005 yılında elde edilen Şampiyonlar Ligi zaferi unutulmaz. Bunu tekrar edeceklerini düşünmüyorum. Çünkü ne Liverpool, ne de Beşiktaş eskisi gibi değiller. Liverpool gücünden uzak, Beşiktaş ise her takımla baş edecek kaliteye sahip...
- Kader adamı Demba Ba olacaktır. Beşiktaş’ın golcüsü için Liverpool’dan intikam alma duygusu önemli bir motivasyon. Liverpool’da köklü bir değişiklik olmadığı sürece Beşiktaş’a karşı dayanamazlar.

Haberin Devamı


“ALLAH’IN DA HESABI VAR”

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, “Ali Dürüst’ün açıklamasına üzüldüm. Derbinin Konya’da oynanıp oynanması değil başka hesaplar yapılıyor. Ama Allah’ın da bir hesabı var” diye konuştu. Öte yandan Orman’ın konuştuğu Türkiye Spor Adamları Ödülleri gecesinde yerlerinden kaldırılan ve işlerini yaparken zorluk çıkarılan gazeteciler, töreni terk etti.

8-0’ın intikamı alınacak mı?

BEŞİKTAŞ camiası ve taraftarları için Liverpool ile eşleşmenin anlamı çok büyük. 2007 yılında Şampiyonlar Ligi’nde grupta eşleşen iki takımın Ada’daki rövanş maçını Beşiktaş 8-0 kaybetmiş, bu skor Şampiyonlar Ligi’nin en farklı sonucu olmuştu.

SADECE SERDAR VAR

25 Kasım 2007’de oynanan 8-0’lık maçta oynayan futbolculardan sadece Serdar Kurtuluş, Beşiktaş’ın şu anki kadrosunda bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!