Fatih'in gecesi

DOĞRUSU ilk yarıda harika bir maç izledik.

Haberin Devamı

Trabzonspor zirveden kopmamak için, Rize ise ligin dibinden çıkmak için neredeyse varlarını yoklarını ortaya koydu. Bol ve net gol pozisyonları ve karşılıklı atılan goller. Rizespor’un net pozisyonları daha çoktu. Tabii ki bunda Trabzonspor defansının da önemli rolü vardı. Fırtanı’nın emanetçi kalecisi Fatih çok hırslı ve istekli; ama öyle hatalar yapıyor ki inanılmaz. Rizespor’un golünde Fatih, ne üstünden geçen topa hamle yaptı; ne de yanından geçen topa ve doğal olarak da gol oldu. Ancak Fatih o golden sonra resmen takımını mağlubiyetten kurtardı.
ki net pozisyonda hata yapmadı ve gole de izin vermedi. Holosko bencil olmasa Rizespor devre arasına önde girecekti. Constant resmen Holosko’ya ikramda bulundu fakat Fatih o pozisyonda da hata yapmadı.
Aslında Trabzonspor maça çok iyi ve istekli başladı. Erken de gol buldu ama isteğini ve hırsını devam ettiremedi. Rizespor oyunun kontrolünü eline aldı ve beraberliği de yakaladı. İlk yarının en güzel iki hareketi ise 39. dakikada yaşandı. Mehmet Ekici topa öyle bir vurdu ki, gol oluyor derken Serkan Kırıntılı nereden çıktı, nasıl uçtu göremedik bile.
Öyle bir uzandı ki topu çataldan çıkarttı. Nefis bir ilk yarı ve bol pozisyon ama hakemden den bahsetmek gerekir. Kamil Hoca şahane bir ilk yarı yönetti ve hiç hata yapmadı.

SEFAM OLSUN

İKİNCİ yarıya Rizespor daha iyi başladı ancak golü Trabzonspor buldu. Kötü oynadığı dakikalarda gol bulan Trabzonspor kendine geldi ve büyük baskı da kurdu.
Üçüncü golü bulup rahatlayacak derken beraberlik golü geldi. Trabzonspor defansının ağır kalması, bundan sonraki maçlarda da takımın başına çok işler açacak gibi gözüküyor.
Beraberlik golünden sonra her iki takımda riskler alarak geldi. Rizespor şöyle bir puana razı olayım da maçı bitireyim demedi ve galibiyet aradı. Trabzonspor’da oyuna ağırlığını koymak istedi ama tam anlamı ile bunu başaramadı. Mehmet Ekici ve Özer ne istekli, ne de üretkendi. Ancak dün akşam Sefa’nın gecesiydi.

KEYİF ALDIM

İki akıl dolu gol atarak takımının zirveden ayrılmasına izin vermedi. Tabii ne kadar hata da yapsalar dün akşam her iki kalecinin de hakkını vermek gerekir. Bol pozisyon, bol gol ve nefis bir mücadele izledik. Ne iki takım oyuncuları maçı çirkinleştirdi ne de maçın hakemleri. Hepsini kutluyorum. Ben dün akşam ki mücadeleden büyük keyif aldım.

Yazarın Tüm Yazıları