Bunamadan korunmanın 5 altın kuralı

Güncelleme Tarihi:

Bunamadan korunmanın 5 altın kuralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 21:27

Biliminsanları, 5 basit kurala uyarak, ileri yaşlarda bunama olasılığımızı 3’te 1 azaltabileceğimizi belirledi. İşin iyi tarafı, bu kuralların genel sağlığımız için de ‘gerekli’ olması...

Haberin Devamı

İngiliz yardım derneği Age UK’nin gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, beş basit kurala uyan herkesin, ilerleyen yaşlarda bunama hastalığına yakalanma olasılığını önemli oranda azaltabileceğini ortaya koydu.

İŞTE 5 KURAL

Yaptıkları incelemeler sonucunda, bir kişinin idrak ve hafıza ile ilgili hastalıklara yakalanma riskinin genetik faktörlerden çok yaşam tarzına bağlı olduğunu keşfeden uzmanlar, düzenli egzersiz yapan, sigara içmeyen, Akdeniz diyeti ile beslenen, kilosuna dikkat eden ve çok fazla alkol tüketmeyen kişilerin bunama ve benzeri hastalıklara yakalanma riskinin bu kurallara uymayan yaşıtlarına kıyasla üçte bir oranında azaldığını belirledi.

5 TAŞLA 2 KUŞ

Age UK yöneticisi Caroline Abrahams, “Beyin sağlığımızı korumak için yapmamız gereken şeylerin zaten genel sağlığımız için de yararlı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu beş kuralı mümkün olduğunca erken hayatımızın bir parçası haline getirmek oldukça önemli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!