Ulus el değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Ulus el değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 01:07

Ankara’nın tarihi Ulus semti el değiştiriyor. Semtin yüzde 40’ına sahip olan Sosyal Güvenlik Kurumu ile Büyükşehir Belediyesi anlaştı.

Haberin Devamı

SGK, semtteki taşınmazlarını son anda bir aksilik olmazsa büyükşehire devredecek.

TARİHİ MEKANLARIN SAHİBİ

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Ulus’ta sahip olduğu taşınmazlar arasında Anafartalar Çarsısı, Ulus İşhanı, Hal, Gümrük Müsteşarlığı, Ulus Atatürk Heykeli’nin de bulunduğu arazi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı birimlerin bulunduğu bina da yer alıyor. Yetkililerden edinilen bilgilere göre SGK ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki görüşmeler geçen yıl başladı. Geçen yıl şimdiki Maltepe Pazarı’nın bulunduğu yerin SGK’ya verilmesi yönünde bir karar alındı. Ancak bu karar yargı süreçleri ve kimi itirazlar nedeniyle uygulanamadı. Bunun üzerine tekrar başlayan görüşmeler sonucunda SGK’ya Akköprü’de bulunan itfaiye arazisinin verilmesi benimsendi. Son anda zemin etütlerinde de bir sıkıntı olmazsa, karşılıklı olarak devir gerçekleşecek.

Haberin Devamı

“TÜM BİRİMLERİ TOPLAYACAĞIZ”

SGK yetkilileri, kendilerinin uzun süredir geniş bir arazi arayışında bulunduğunu belirterek, bu nedenle böyle bir takasın gündeme geldiğini belirtti. Yetkililer, “171 milyon TL değerindeki taşınmazlarımız karşılığında böyle bir arayışımız söz konusuydu. Şimdi Ulus’taki taşınmazlarımız karşılığında bize 171 milyon TL değerinde bir arazi veriliyor. Verilecek olan itfaiye arazisinin toplam büyüklüğü 89 dönümü geçiyor. Bu arsaya da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tüm birimlerini toplayacak bir bina yapacağız. Şu andaki hizmet binamız ihtiyaçlara yanıt vermiyor. Birçok birim Kızılay’da, Emek’te, Sıhhiye’de dağınık durumda bulunuyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!