Metroya yeni setler geliyor

Güncelleme Tarihi:

Metroya yeni setler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 01:07

Çayyolu ve Sincan hatlarında yaşanan sıkıntılar Meclis gündemine geldi. Levent Gök, bütçe görüşmeleri sırasında Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a metrodaki problemleri anlatarak, “Vagonlar tıklım, tıklım” dedi. Bakan Elvan da, “Şu anda 6.5 dakikada bir sefer yapılıyor; ama Ocak sonu itibarıyla, inşallah bu 6 buçuk dakikalık sefer sayısı daha da aşağı inecek” dedi.

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanlığı’nın TBMM Genel Kurulu’nda önceki gün gerçekleşen bütçe görüşmelerinde Ankara’da metro hatlarında yaşanan sıkıntılar da gündeme getirildi. Görüşmelerde söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, metro hattına değinerek Bakan Elvan’a şu eleştirileri yöneltti:

VAGONLAR TIKLIM TIKLIM

“Ankara’nın çok önemli bir problemi var Sayın Bakan. Ankara Büyükşehir Belediyesinin yapamadığı metroyu daha sonra Hükûmet üstlendi, yaptı. Ben de açılışları yapıldıktan sonra burada teşekkür ettim. Metro gerçekten çok zaruriydi ve Ankara’nın da önemli bir ihtiyacıydı; ancak bunca para ve emek harcanarak yapılan bir metronun herhâlde dünyada eziyete dönüştüğü tek il de Ankara’dır. Çayyolu metrosuna Sincan’dan, Etimesgut’tan ringlerle, otobüslerle insanlar getiriliyor, son istasyona. Çayyolu’nun nüfusu çok yoğun. Ana istasyonda pik saatlerde metroya binmek neredeyse imkânsız hâle gelmiştir ve özellikle ringi seferlerinin yeterli sürelerle verilmemesi, sıklıkla yapılmaması nedeniyle önceden otobüsle 20-25 dakikada Kızılay’a ulaşılması mümkünken gerek Çayyolu’ndan gerekse Etimesgut’tan, artık bir buçuk saate varan sürelerle yurttaşlarımız Kızılay’a ulaşmaya çalışmaktadır. Vagonlar yetersizdir, vagonlar tıklım tıklımdır ve insanlar birbirleriyle artık kavga etmeye başlamıştır.”

Haberin Devamı

GERÇEKTEN SIKINTI VAR

CHP’li Gök’ün eleştirilerini yanıtlayan Bakan Elvan, şöyle konuştu:
“Özellikle, Batıkent-Sincan ve Kızılay-Çayyolu metrosunda bazı sıkıntılar yaşandığını ifade ettiniz. Ocak ayı itibarıyla, yani bir ay içerisinde tren setleri sayısında artış olacak. Şu an tren setleri sayısında gerçekten bir sıkıntı var; ama şunu da ifade etmeliyim, tren setleri her gün artırılıyor. Biliyorsunuz, 10 dakikayla başladık, şu anda 6 buçuk dakikada bir sefer yapılıyor; ama Ocak sonu itibarıyla, inşallah, bu 6 buçuk dakikalık sefer sayısı daha da aşağı inecek. Yolcular bir anlamda biraz daha rahatlayacak diye düşünüyorum. Tabii, şunu ifade edeyim. Şu anda biz mevcut yatırımı gerçekleştirdikten sonra Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan metro hattını Ankara Büyükşehir Belediyesine devrettik. Ama bu Bakanlık olarak hiçbir şekilde ilgilenmeyeceğimiz anlamına gelmiyor.”

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet, mesai saati çıkışında Kızılay istasyonunda yaşanan yoğunluğu fotoğrafladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!