Meclis hatırası hafriyata gömüldü

Güncelleme Tarihi:

Meclis hatırası hafriyata gömüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 01:07

Eskişehir Yolu’nda Meclis Başkanı Cemil Çiçek’le Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun törenle açtığı ‘Hatıra Ormanı’nın çevresi, iki buçuk yılın ardından hafriyata gömüldü.

Haberin Devamı

TBMM’nin 24. Yasama Dönemi onuruna Eskişehir Yolu’nda 18 Nisan 2012’te oluşturulan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da fidan diktiği TBMM 24. Dönem Hatıra Ormanı’nın çevresi, hafriyat çöplüğüne döndü. Ankara Hürriyet’in fotoğrafladığı hatıra ormanının Eskişehir Yolu’ndaki girişine, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tonlarca hafriyat döküldüğü ortaya çıktı. İş makinası izleriyle kaplı olan orman girişindeki bazı ağaçların dallarının da kırılarak zarar gördüğü tespit edildi. Bazı ağaçların da ormana kaçak olarak dökülen hafriyat yığınları arasında kaldığı belirlendi. Ağaç dikme töreninde konuşan Cemil Çiçek, etkinlikte dikelecek fidanların ebediyete kadar yaşayıp, onları dikenlerin hatırlanmasına vesile olacağını kaydederek, şu sözleri söylemişti:
“Bize 1920 23 Nisan’ında TBMM’yi kazandıran, bağımsızlığımızı kazandıran ve bugün sahip olduğumuz ne varsa onların ilk adımlarını atan, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclis’ten bugüne kadar ülkemize hizmet etmiş olan insanları hatırlamak ve hatırlatmak için onların adına ağaç dikilmiş olması bir kadirşinaslıktır. Bu bizim borcumuzdur.”

Haberin Devamı

Böyle açılmıştı

Hatıra Ormanı’nın açılış töreninde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e bonsai ağacı hediye etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!