"Ok yaydan çıktı bir kere"

Güncelleme Tarihi:

Ok yaydan çıktı bir kere
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 01:18

EGE Üniversitesi’nin 60’ıncı kuruluş yılı onuruna İletişim Fakültesi’nce düzenlenen “Marka Şehir İzmir” sempozyumu Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, marka şehir olabilmek için öncelikle katılımcı demokrasi ve yönetişimin gerekliliğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

İzmir’in tarihi zenginlikleri bakımından pek çok artısı olduğuna vurgu yapan Kocaoğlu, “Ören yerlerinin kazılması ve restorasyonu için kaynak yetiştiremiyoruz. Çünkü o kadar çok zengin ve derin bir tarihimiz var. Bunlar marka kentin başka coğrafyalarda olmayan ya da ender olan büyük değerleri. Bunları insanlığa sunmak üzere hep birlikte kaynak yaratmak üzere çalışmamız gerekiyor” dedi. İzmir’in kendi gücü ve dinamikleriyle ‘marka kent’ ve ‘dünya kenti’ olacak bir kent olduğuna da dikkat çeken Kocaoğlu, “Bunun için büyük adımlar atılmıştır. 2014’ten sonra kimse bu kentin büyümesini, gelişmesini, şaha kalkmasını engelleyemeyecektir. Çünkü ok yaydan çıkmıştır” diye konuştu.

Farklılaşmak istiyoruz
Vali Mustafa Toprak, günümüzde markalaşmanın şirketler gibi kentlerde ve dünyada ön plana çıktığını belirterek, “İzmir olarak biz de küresel rekabette bir adım öne çıkmak, özgün değerlerimize sahip çıkarak farklılaşmak ve kendi markamızı ve alt markalarımızı oluşturmak istiyoruz” dedi. Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz ise, ‘Prenses kent İzmir’ diyerek başladığı konuşmasında marka kentlerin geri dönen en büyük ekonomi olduğuna dikkat çekerek, “Taşı toprağı altın diye 50 yıldır İstanbul’a yönelme var. Ancak İstanbul, uluslararası listede ilk 10’da değil. İzmir bizim evimiz. Uluslararası ilk 10’a sokmak için heves içindeyiz.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!