Trabzonspor 3 - 2 Çaykur Rizespor

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor 3 - 2 Çaykur Rizespor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 16:47

Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı son 3 maçta galibiyete hasret kalan Trabzonspor, Kardeniz derbisinde Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup etmeyi başardı. Tam bir heyecan fırtınasına sahne olan karşılaşmada bordo mavililerin gollerini Mejdani ve Sefa (2) kaydederken konuk ekibin golleri Deniz ve Kweuke'den geldi.

Haberin Devamı

Trabzonspor 3 - 2 Çaykur Rizespor

STAT: H. Avni Aker
HAKEMLER: Mustafa Kemal Abitoğlu, Mehmet Cem Satman, Adil Sinem
TRABZONSPOR: Fatih Öztürk - Bosingwa, Belkalem, Medjani, Constant (Dk.46 Yatabare) - Sefa (Dk.86 Salih), Mehmet Ekici, Özer, Fatih Atik, Yusuf - Cardozo (Dk.80 Mustafa Akbaş)
ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan - Koray, Giray, Viera, Eren - Kıvanç, Sylvestre, Holosko (Dk.79 Lua Lua), Deniz, Ümit (Dk.59 Engin) - Kweuke
GOLLER: Dk.11 Medjani, Dk.57 ve 75 Sefa Yılmaz (Trabzonspor), Dk.28 Deniz Kadah, Dk.65 Kweuke (Ç.Rizespor)
SARI KART: DK.34 Belkalem, Dk.81 Fatih Atik (Trabzonspor), Dk.59 Giray, Dk.61 Eren, Dk.68 Kıvanç (Ç. Rizespor)


BİR KEZ DAHA YUSUF - SEFA ORTAKLIĞI
Dakikalar 75'i gösterirken Trabzonspor bir kez daha Yusuf Erdoğan Sefa Yılmaz işbirliği ile öne geçiyor. Ceza sahası içinde Yusuf'un pasıyla topla buluşan Sefa güzel bir plase vuruşuyla bordo mavilileri bir kez daha öne geçiriyor.


MAÇTA YİNE EŞİTLİK VAR
65'de Deniz'in ara pasında topla buluşan Kweuke kaleciyle karşı karşıya kaldı ve güzel bir plaseyle maçı 2-2'ye getirdi.


SEFA TRABZONSPOR'U BİR KEZ DAHA ÖNE GEÇİRDİ
57'de Yusuf'un sol kanattan ortasına arka direkte Sefa kafa vuruşunu yapıyor ve Trabzonspor'u bir kez daha öne geçiriyor.


RİZESPOR KARAMBOLDEN GOLÜ ÇIKARTTI
28. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Rizespor adına Eren kuıllandı. Viera arka direkte kafa vuruşunu yaptı, top yan direkten döndü. Dönen topu ise Deniz tamamladı ve karşılaşmaya eşitliği getirdi.


YİNE DURAN TOP YİNE GOL
Trabzonspor artık alıştığı duran top gollerine bir yenisini daha ekledi. 11. dakikada Mehmet Ekici'nin sağ kanattan kullandığı korner atışında Belkalem kafayla topu altı pasa indirdi. Burada Mejdani bir kez daha kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.


MAÇ ÖNCESİ...
Oynadığı 12 karşılaşmada 4 galibiyet alıp 6 kez eşitliği bozamayan bordo mavililer, 2 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçlarda 2o gol bulan Trabzonspor kendi kalesindeki 17 gole ise engel olamadı. Trabzonspor seyircisi önünde ise namağlup ünvanını koruyor. Evindeki 6 maçta 3 kez galibiyet sevinci yaşayan bordo mavililer 3 karşılaşmada ise berabere kaldı.

Haberin Devamı

Ersun Yanal ile bir çıkış ivmesi yakalayan 'Fırtına', geçtiğimiz hafta ligde Beşiktaş'a 3-0, Avrupa Ligi'nde ise Varşova'ya 2-0 mağlup olarak bu çıkışı tersine döndürmüştü.

Haberin Devamı


Çaykur Rizespor ise Süper Lig'in 12 haftası sonunda en kötü performans gösteren takımlarından biri. Mehmet Özdilek ile istenilen başarıyı yakalayamayan Rizespor hafta içinde Hikmet Karaman ile anlaşmıştı. Trabzonspor deplasmanı tecrübeli hocanın ilk maçı olacak.

Çaykur Rizespor 12 maçta 2 galibiyet alabilirken 4 maçta berabere kaldı ve 6 maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Son 4 maçını kaybeden yeşil mavili ekip 10 gol bulurken kendi kalesindeki 19 gole de engel olamadı.


RADYO 1 CANLI CANLI YAYIN DİNLE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!