Almanya'dan 25 milyon Euro yardım

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan 25 milyon Euro yardım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 17:09

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA), Alman Kalkınma Bankası ile "Filistin ve Lübnan'da yaşayan Filistinli mültecilere destek vermek için 25 milyon avro" tutarında anlaşmaimzaladığı bildirildi.

Haberin Devamı

UNRWA'dan yapılan açıklamada, Alman Kalkınma Bankası'nın Almanya hükümeti adına, İsrail saldırılarının üzerinden 100 günden fazla bir süre geçmesine rağmen hala evsiz durumdaki Gazzeli ailelere geçici konut sağlanması, Gazze'nin yeniden imarı ve evlerini terk etmek zorunda kalanlara yardım sağlanması için 20 milyon euro sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada, kalan miktarın ise Suriye'de yaşanan şiddet olayları nedeniyle Lübnan'a sığınmak zorunda kalan Filistinlilere ayrıldığı ifade edildi.

Yaklaşık kayıtlı 5 milyondan fazla Filistinli mülteciye destek ve koruma sağlamak yükümlü olan UNRWA, geçen salı günü, uluslararası topluma Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinli mülteciler için 414 milyon dolar (333 milyon euro) yardım sağlanması çağrısında bulunmuştu.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında Gazze'de 2 binden fazla insan hayatını kaybetmiş, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina da hasar görmüştü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!