2015’te İkizler burcunu neler bekliyor

İkizler burcunda doğanları 2015 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

Haberin Devamı

İKİZLER BURCU

Burcun özellikleri
Element: Hava
Niteliği: Değişken
Yönetici gezegeni: Merkür
Değerli taşı: Turmalin
Zıt burcu: Yay
Felsefesi: Değişirim, gelişirim, düşünürüm
Uyumlu burçları: Terazi, Kova
Finansal olarak uyumlu burcu: Yengeç
Evlilik veya ortaklık burcu: Yay
Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: Terazi
İkizler burcu ünlüleri: Bob Dylan, Miles Davis, John Wayne, Kylie Minogue, John F. Kennedy, Colin Farrell, Clint Eastwood, Heidi Klum, Morgan Freeman, Marilyn Monroe, Tony Curtis, Angelina Jolie, Thomas Mann, Dean Martin, Anna Kournikova, Gauguin, Natalie Portman, Johnny Depp, Adriana Lima, Che Guevara, Helen Hunt, Paul McCartney, Haluk Bilginer, Halit Ergenç, Gülşen, Kenan Doğulu, Alişan, Nilüfer, Zülfü Livaneli, Acun Ilıcalı, Kenan İmirzalıoğlu

Haberin Devamı

İletişime dayalı işler yılı

Sevgili İkizler, diğer burçların çoğunun aksine siz, son 2 yılı daha olumlu konumda tamamladınız. Pek çoğunuz maddi-manevi geleceğini güvence altına alacak yatırımlar (ev, araba, yeni bir iş vb) yaptı.
2015 yılında ise öncelikleriniz değişiyor. Bu sefer iletişim, medya, yeni eğitimler, yayıncılık, bilişim ve teknoloji başlıklarında başarı elde edebilir, bu alanlarda kendinizi gösterebilirsiniz.
Şans ve bolluk gezegeni Jüpiter, bu başlıklarla ilgili 3. evinize geçtiğimiz temmuz ayında giriş yapmıştı ve Ağustos 2015’e kadar bu alanda size türlü fırsat ve şans getirmeyi sürdürecektir.
Sözlü ve yazılı olarak kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz bir süreçte olacaksınız.
Ağustos ayına kadar yakın çevre (komşu, teyze, kuzen, kardeş vb) ve akrabalık ilişkilerinizi geliştirebilir, sosyal çevreden destekleyici kişilerle birlikte önemli işler başarabilirsiniz.
Daha fazla kısa mesafeli yolculuklar yapabileceğiniz, önyargılardan uzak, başkalarının değil kendi düşüncelerinize göre kararlar alacağınız bir yıldasınız. Teknolojik alışverişleriniz artabilir.
Öğrencilerin bilgi almakta daha az zorlanacağını da söyleyebilirim. Bu yıl, derslerini daha kolay anlayabilir ve kendilerini daha rahat gösterebilirler.
Entelektüel yeteneklerinizi göstermenin kolay olacağı bu yıl için tek sorun, yüksek internet ve telefon faturaları olabilir ancak!
Ağustos ayının ikinci haftasından itibaren ise burç değiştiren şans ve fırsatlar gezegeni Jüpiter, ev ve aile alanlarınızda sizi korumaya ve size bu alanlarda belli olanaklar sağlamaya başlayacak.
Evinizi yenileyebilir, taşınabilir, yeni bir ev sahibi olabilir ya da kiralamak istediğiniz evinize iyi bir kiracı veya iyi fiyata kiralık bir ev bulabilirsiniz.
Arabanız yoksa bir araba sahibi olabilirsiniz veya sizin için önemli başka bir alışveriş gerçekleşebilir.
Aile üyelerini ilgilendiren olumlu gelişmeler de (evlenen ya da çocuk sahibi olan kardeşler, güçlenen akrabalar vb)gündeme gelebilir.
Ancak Satürn’ün konumu, ev alım-satımı veya benzeri maddi harcama gerektiren konularda aşırı detaycı olmayı gerektiriyor. Aksi takdirde yanlış yapma olasılığı da söz konusu olabilir. Dikkat!

Haberin Devamı

İş ortamında rahatlama

Son 3 yıldır işyerinizle veya çalışma arkadaşlarınızla sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz. Hatta belki de birçok iş değiştirdiniz.
İşveren konumundaysanız, kafanızdaki verimli ve tecrübeli çalışma arkadaşlarını bulamadınız veya bu kişilerle ilişkilerde oldukça zorlandınız.
İşte tüm bunların nedeni, 3 yıldır iş ve sağlık alanlarınızda sizi test eden, sınırlandıran ve engellenmiş hissi yaratan, eğitici gezegen Satürn’dü.
Bu yıl, 13 Haziran-18 Eylül aralığında son kez haritanızın bu alanında sizi zorlayacak olan öğretmen Satürn, işinizi veya sağlığınızı ilgilendiren konularda, ucu açık bırakılmış yerler varsa düzeltmenizi veya düzenlemenizi sağlamak üzere tekrar bu bölgeye geliyor.
Ancak sonrasında derin bir oh çekebilirsiniz. Zira benzer bir durum ancak 30 yıl sonra tekrarlanacak. Artık testler, ikili ilişkilere kayıyor.
Bu yıl özellikle satış, pazarlama, halkla ilişkiler, eğitim, yayıncılık, yazarlık ve medya başlıklarında işlerle uğraşanlar, maddi-manevi şanslı etkiler altındalar.

Haberin Devamı

İlişkiler testten geçiyor

Sevgili İkizler, geçtiğimiz yıllarda aşk hayatınız ve sosyal yaşamınız açısından olumlu gelişmeler söz konusuydu. Bu yıl ise 9 ay boyunca (13 Haziran-18 Eylül aralığı hariç), bu sefer 7. evinize girecek olan Satürn, ikili ilişkilerinizi türlü testlerden geçirerek sizin bu alanda belli bir disiplin kazanmanıza yardım edebilir.
Evlilikler, işbirlikleri, uzun süreli beraberlikler, anlaşmalar ya da ortaklıklar esnasında kopuşlar yaşamamak için ilişkilerin gerektirdiği sorumlulukları ya da olası düşmanları daha fazla ciddiye almak, bu süreci en faydalı şekilde kullanmanızı sağlayabilir.
Partnerlerinizin bilmediğiniz taraflarını görebilir, düşmanlarınızın farkına varabilir veya beklentileri yerine getirmekte zorlanabilir, engellenmiş veya kısıtlanmış hissedebilirsiniz.
Satürn’ün 7. evinizdeki ziyareti sona erdiğinde, birliktelikleri, ikili ilişkileri ve ilişkilerdeki sorumluluklarınızı daha fazla ciddiye almış olacaksınız.
Üç yıllık süreç tamamlandığında, sadece kendi isteklerinizin ve beklentilerinizin değil, karşı tarafın istek ve beklentilerinin de farkına varmış olacaksınız. İlişkilerde olgunlaşma zamanı.
Bu yıl için dikkat çekmek istediğim birkaç konu daha var. Haziran ayının ikinci haftasından ekim ayının 9’una kadar iletişim becerileriniz çok yüksek olacağı için, karşınızdaki kişileri etkilemekle kalmayıp fanatik birer hayrana dönüştürme riskiniz var. Dolayısıyla mavi boncuk dağıtmaya başlamadan önce iyi düşünmelisiniz.
Ayrıca Venüs’ün yaratıcı enerjisini yazarak değerlendirmek de bu yıl sizin için oldukça kârlı bir uğraş olabilir.

Haberin Devamı

Değişim dönüşüm alanları

Uranüs ve Plüton arasında oluşan çekişmeli açılar, bedel ödemek pahasına da olsa özgürlük merakınızı daha da artırıyor. İş hayatınızda bile özgür davranmak, otorite konumundaki kişilerin size olan ilgisine rağmen yalnız uçmak isteyebilirsiniz.
Uranüs destekçi, dahi ve size yardım etmek isteyen kişi ve arkadaşlıkları hatta grupları gündeminize taşıyor olacak ama sizin kararınız değişmeyecektir.
Oysa kariyer evinizdeki Neptün, kafa karışıklıklarına ve belirsizliklere sebep oluyor ve bu yıl da aynı konumunu koruyacak. Dolayısıyla yalnız hareket etmek istemenize rağmen uzman kişilerden de yardım almanız doğru olur.
Aslında arkadaşlık ilişkileriniz veya sosyal çevreniz açısından inişli çıkışlı ve istikrarsız denebilecek gelişmelere açık birkaç yıl geçirdiniz ve bu trend bu yıl da devam ediyor. Ama 2015’te ek olarak sosyal çevreniz alışılmadık fikirleri olan veya önyargılarınızı değiştirebilecek kişilerle dolabilir, arkadaşlık anlayışınız ve çevreniz değişebilir.

Haberin Devamı

Önemli tarihler

20 Mart (-/+ 1 ay) civarında, kariyerinizi ilgilendiren değişiklikler söz konusu olabilir. Bu esnada karşılaşacağınız veya bir araya geleceğiniz kişiler (otorite konumunda veya yaşça sizden büyük olanlar) size ve fikirlerinize daha uygun alanlar için sizi yönlendirebilirler. Bu esnada, ne demek istediğinizi karşı tarafa doğru şekilde aktardığınızdan emin olmalısınız. Aksi takdirde, yanlış anlaşılmalar söz konusu olabilir.
4 Nisan (-/+ 1 ay) civarında, birden fazla sayıda hayranın ortaya çıkması, yalnız olanlar için kafa karışıklıklarına sebep olabilir. Evli veya uzun süreli ilişkisi olanlar farklı gelişmelerle karşı karşıya kalabilirler ya da macera istekleri artabilir. Eğlence arayışı veya olanağı artıyor.
13 Eylül (-/+ 1 ay) civarında ise, ailenizi veya evinizi ilgilendiren bir gelişme nedeniyle diğerleri tercih etmese bile ev değiştirme ya da evi ilgilendiren bir değişiklik yapma kararı alabilirsiniz. Belki de aileye yeni bir üye katılabilir.
Platonik aşklar gerçeğe dönüşebilir veya tam tersi tutkulu aşklarda tutukluk yaşanabilir. Yeni arkadaşlar edinmek ve yeni çevrelere girmek içinse harika bir süreç olacak.
Bu süreçte fazla gerçekçi olmanız veya uzun süredir içinizde tuttuğunuz şeyleri paylaşmanız diğerlerine ağır gelebilir. Kelimeleri dikkatli kullanmakta fayda var.

Sevgili İkizler, hepinize sevdiklerinizle birlikte mutlu, keyifli, sağlıklı bir yıl diliyorum. Sevgiyle kalın...

Yazarın Tüm Yazıları