Beşiktaş'ın UEFA ikinci tur rakibi Liverpool, Trabzon'un ise Napoli oldu!

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşın UEFA ikinci tur rakibi Liverpool, Trabzonun ise Napoli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 15:01

UEFA'nın Nyon kentindeki şampiyonlar ligi kura çekimi gerçekleşti ve UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci turda mücadele edecek Beşiktaş ve Trabzonspor'un rakipleri belli oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi 2. Tur kura çekimi bugün İsviçre'de yapıldı. Beşiktaş ve Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri (15 Aralık Pazartesi) saat 14.00'te belli oldu. Beşiktaş İngiltere’nin köklü takımlarından Liverpool ile, Trabzonspor ise İtalyan temsilcisi Napoli ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Beşiktaş ve Trabzonspor'un, eleme turunda karşılaşacağı rakipleri belli oldu.

Eleme turu formatına göre, 12 grubu lider olarak tamamlayan ve UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 3. olarak Avrupa Ligi'ne giden 8 takım arasında en iyi 4 dereceyi elde eden ekiplerin seribaşı olarak katılacağı 2. Turda Beşiktaş, İngiltere’den Liverpool ile Trabzonspor ise İtalya’dan Napoli ile karşılaşacak.

LIVERPOOL ŞEHRİ HAKKINDA

Liverpool, İngiltere'nin kuzeybatısında bulunan bir liman şehri. Liverpool University ve John Moores adında iki büyük üniversitesi olan şehir, dünyanın dört bir tarafından öğrenim görmek için gelen gençlere ev sahipliği yapmakta. Futbolun şehrin her sokağına sinmiş kokusu Liverpool denince akla ilk gelenlerden. Ayrıca Avrupa’daki en çok eğlence afişi olan yer ve Beatles’ların yuvası olarak Liverpool her yerde Pop’un dünya başkenti olarak tanınmaktadır. Liverpool'a gidip Beatles Müzesini gezmeden dönmek hata olur. Ayrıca Liverpool FC'nin efsanevi ve tarihi Anfield Road stadı şehirde görülmesi gerekli yerlerdendir. Şehirde görülebilecek diğer yerler Liverpool Ulusal Müzesi, Albert Dock Bölgesi, Liverpool Milli Parkı, Knowsley Safari Parkı, alışveriş için Met Quarter, Cavern Walks olarak gösterilmekte.

Haberin Devamı

Beşiktaşın UEFA ikinci tur rakibi Liverpool, Trabzonun ise Napoli oldu

LİVERPOOL’UN ARMASININ ANLAMI

Liverpool: 1892’de kurulan İngiliz kulübünün arması birkaç kez değiştirildi. Armanın ana temasını Liverpool kentinin 13. yüzyıldan beri simgesi olan “Liver Bird” den alır. “Liver Bird” yarı karabatak, yarı kartal olan mitolojik bir kuştur. Armanın üst kısmında yer alan ve kulübün ünlü sloganı "You'll never walk alone" mottosunun yazdığı bölüm, 1982 yılında Liverpool'un stadı Anfield Road'da açılan ve kulübün dünya çapında başarılara imza atmasının temelindeki en önemli adam olan Bill Shankly'nin adının verildiği "Shankly Gates". En altta yer alan 1892 tarihi kulübün kuruluş yılını yansıtırken, amblemin sol ve sağında bulunan alevler de, 15 Nisan 1989'da Hillsborough'da hayatını kaybeden 96 Liverpool taraftarının anısına armaya eklenmiş.

Haberin Devamı

Beşiktaşın UEFA ikinci tur rakibi Liverpool, Trabzonun ise Napoli oldu

NAPOLİ ŞEHRİ HAKKINDA

Napoli (Napoliten lehçesi: Napule) güney İtalya'nin Campania bölgesinde ve kendi ismini taşıyan Napoli ilinde bulunan ve Campania bölgesi ve Napoli ili başkenti olan bir şehir ve yerel idare bakımından bir komündür. İtalya'nın nüfus itibariyle, Roma ve Milano'dan sonra üçüncü büyük şehridir. Şehir tarih, sanat, kültür, mimari, müzik ve astronomi yönlerinden İtalya'da hayati rol oynamaktadır. İtalya tarihinde 2.800 yıllık geçmişi ve (1285 – 1816 döneminde özerk bir devlet olan) Napoli Krallığı başkentliği yapması nedeniyle çok büyük öneme sahiptir.
720 hektarlık Napoli eski tarihsel şehir merkezi UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunmaktadir.

Haberin Devamı

Beşiktaşın UEFA ikinci tur rakibi Liverpool, Trabzonun ise Napoli oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!