Bakan Avcı hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 15:01

Bazı sivil toplum örgütlerine üye kadınlar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile iki bakanlık bürokratı hakkında adliyede suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği, Kadın Dayanışma Vakfı, KAOS-GL Derneği ve Halkevleri üyesi kadınlar ile bazı veliler adına Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Avukat Oya Aydın, AHİM'in zorunlu din dersiyle ilgili kararına değindi.

Aydın, "AİHM'nin, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde sadece sünni İslam'ın empoze edilmesini, çocuk ve velisinin inanç ile düşüncelerini açıklama özgürlüğüne aykırı bulduğuna ait kararı var. Anayasa'nın 90’ıncı maddesi uyarınca, bu karara rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kararı uygulamamasının, tersine, karara konu uygulamaları artırmaya çalışmasının görev suçu oluşturabileceği kanaatine ulaştık" görüşünü dile getirdi.

Savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde de Bakan Avcı ile Bakanlık Müsteşarı Yusuf Tekin ve Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'ın, "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Çocuk Hakları Sözleşmesi, Anayasa ve Milli Eğitim Kanunu'na aykırı davranarak, çocukların bilimsel ve laik eğitim alma hakkını ihlal ettikleri, böylece 'görevi kötüye kullanmak' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçunu işledikleri" öne sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!